NIKOLAJUS GUSEVAS – UTENOS REGIONO PLĖTROS TARYBOS KOLEGIJOS PIRMININKAS

0
26
1
Mes jau rašėme, kad Zarasų rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą kartu su Anykščių, Ignalinos, Molėtų, Utenos rajonų bei Visagino savivaldybėmis steigti Utenos regiono plėtros tarybą. Zarasų rajono savivaldybės taryba pritarė regiono plėtros tarybos steigimo sutarties projektui. Steigimo sutartį pasirašė visi Utenos regiono savivaldybių merai. 

 
Steigti šią tarybą įpareigojo 2020 m. rugsėjo 1 d. įsigaliojusi nauja LR Regioninės plėtros įstatymo redakcija. Šio įstatymo redakcijoje buvo įtvirtintas principas – įgyvendinti regioninę politiką decentralizuota, kuris daugiau galių suteikia regionų plėtros taryboms. Regiono plėtros taryba planuos ir koordinuos nacionalinės regioninės politikos įgyvendinimą. Dabar   Utenos regiono plėtros taryba yra savarankiškas juridinis asmuo, turintis įstatymu nustatytą kompetenciją. 
 
Nuo šiol Regiono taryba bus  vienintelis subjektas, kuris tvirtins regiono plėtros planą  ir bendrai su kitomis regionų plėtros tarybomis, savivaldybių institucijomis ir įstaigomis įgyvendins regioninės plėtros skatinimo priemones. 
 
Praėjusį penktadienį steigiamajame susirinkime regiono plėtros taryba  patvirtino  Utenos regiono plėtros tarybos  nuostatus, personalinę tarybos kolegijos sudėtį ir  kolegijos darbo reglamentą. Susirinkime buvo nutarta kitame kolegijos posėdyje išrinkti kolegijos pirmininką ir jo pavaduotoją.
 
Šiandien, sausio 22 d., įvyko Utenos regiono plėtros tarybos kolegijos posėdis. Jame kolegijos primininku vienbalsiai išrinktas Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, jo pavaduotoju tapo Anykščių rajono savivaldybės meras Sigutis Obelevičius.
 
Petras Ivanovas,
Mero patarėjas
 
Nuotraukose – vyksta nuotolinis Utenos regiono plėtos tarybos kolegijos posėdis. 

2

3

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite