KVIEČIAME PAGERBTI HOLOKAUSTO AUKŲ ATMINIMĄ

0
14
mid news zrs 723 ph1
Sausio 27 dieną minima Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena ir Osvencimo (Aušvico) koncentracijos stovyklos išlaisvinimo metinės. Šiemet 76-osios. 2005 metais Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja tą dieną paskelbė Tarptautine Holokausto aukų atminimo diena. 

Lietuvos žydu (litvakų) bendruomenė kviečia savivaldybes, gyventojus  paminėti Holokausto aukų atminimo dieną aplankant regionuose esančias žydų žudynių vietas ir pasidalinant akcijos simboliais socialiniuose tinkluose:           
 
– ant popieriaus lapo parašykite  „Mes prisimename“ – „We remember“. Nusifotografuokite su šiuo ženklu ir pasidalinkite nuotrauka socialiniuose tinkluose. Taip pat kviečiama dalytis nuotraukomis su šiuo užrašu iš žydų žudynių vietų, kurios bus lankomos, uždegamos žvakelės. 
 
Osvencimo dujų kamerose žuvo daugiau nei milijonas žmonių, dauguma jų – žydai. Iš viso nacistinė Vokietija, jos sąjungininkai ir kolaborantai sunaikino per šešis milijonus žydų tautybės žmonių.                                    
 
Interneto svetainėje www.lzb.lt dalijamasi  atsiminimais. Holokausto aukų dieną bus prisimenami ne tik žuvusieji, bet ir žydus gelbėję didvyriai.
 
Rajono Savivaldybės informacija
Nuotraukoje:  paminklas Holokausto aukoms atminti Zarasuose.
Petro Ivanovo nuotrauka 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite