ANTALIEPTĖJE PAGERBTAS SAVANORIŲ ATMINIMAS

0
23
mid news zrs 854 vs10
Zarasiškiai gerbia Nepriklausomybės kovų atminimą. Salako, Dusetose, Degučių seniūnijose jau atidengta atminimo lenta, kurioje iškalti 1919-1920 metų kovų mūsų krašte savanorių vardai. Zarasų rajono savivaldybėje nuosekliai ir toliau įgyvendinamos idėjos, pagerbiant ir įamžinant Nepriklausomybės kovų savanorių atminimą.    

 
Valstybės atkūrimo dieną Antalieptėje, šalia Bendruomenės centro, buvo atidengtos ir pašventintos atminimo lentos, skirtos 1919-1920 metų Nepriklausomybės kovų savanoriams iš šio krašto. Granitines lentas įrengė Antalieptės seniūnija,  lentose iškalta 40 Vyčio ordino kavalierių savanorių vardai bei pavardės.    
 
Atminimo lentas pašventino Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas. Jis pasakė, kad visų savanorių likimai labai skirtingi, tačiau visus juos vienijo meilė Lietuvai, savam kraštui, visi jie svajojo apie nepriklausomą ir laisvą šalį ir drąsiai stojo į kovą ir apgynė laisvę.    
 
Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava džiaugėsi, kad Antalieptėje visad gyvos valstybingumo, patriotizmo idėjos. Labai svarbu paminėti ir prisiminti Nepriklausomybės kovotojų vardus. Šių žmonių dėka šiandien gyvename nepriklausomoje Lietuvoje.  
 
Meras Nikolajus Gusevas Antalieptėje džiaugėsi  laisvės kovotojų pagerbimo renginiu. Šiandien, sakė meras, mes pagerbiame atminimą tų, kurie daugiau kaip prieš 100 metų gynė laisvę ir šalies nepriklausomybę, vėl ir vėl prisimename istorijos pamokas, kurios liudija apie tai, kaip sudėtingai   kūrėsi mūsų valstybė, kaip ją praėjusio šimtmečio pradžioje puoselėjo ir gynė mūsų seneliai ir proseneliai. Šlovingos praeities puslapiai kalba apie tai, kad daug drąsos, jėgos, ištvermės, pastangų reikėjo kovotojų, o taip pat paaukoti gyvybių būtų išsaugotos ir įteisintos Vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto nuostatos. Meras padėkojo Antalieptės krašto žmonėms už tokį gražų Nepriklausomybės kovotojų atminimo įamžinimą, jo puoselėjimą ir pakvietė visiems susitelkti naujoms idėjoms bei darbams. Tokios atminimo lentos bus įrengtos ir kitose rajono seniūnijose.
 
Pakiliai   nuskambėjo visų giedamas Lietuvos himnas. 
 
Savanorių pagerbimo šventėje dalyvavo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius, Antalieptės seniūnas Arvidas Saulius, bendruomenės aktyvistai. Prie lentos buvo padėtos gėlių puokštės, uždegtos atminimo žvakutės.    
                                            
Petras Ivanovas
Nuotraukose – Nepriklausomybės kovotojų atminimo pagerbimo akimirkos Antalieptėje. 

mid news zrs 968 vs2

mid news zrs 232 vs4

mid news zrs 789 vs6

mid news zrs 783 vs

mid news zrs 410 vs9

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite