ZARASUOSE AERODROMAS BUS

0
34
min news zrs 361 min news zrs 845 info
Daug dešimtmečių Zarasų aviacinio sporto entuziastai puoselėja šio ekstremalaus sporto tradicijas. Siekiama, kad šis sportas taptų Zarasų krašto pasididžiavimo ir turistų traukos objektu.

Zarasai didžiuojasi tuo, kad čia gyvuoja vaikų aviacija. Klubas yra vienintelis Europoje, vystantis tokį unikalų vaikų švietimą. Čia veikianti vaikų aviacijos eskadrilė – viena iš aktyviausių  Lietuvos Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijos eskadrilių. Eskadrilė jungia ne tik Zarasų miesto, bet ir Ignalinos krašto vaikus bendram tikslui – įsigyti aviacijos teorijos bei praktikos pradmenis.
 
Zarasų rajono savivaldybei perėmus sklypą, kuriame yra aerodromas, įvyko keletas aeroklubo „Orlėkis“ aktyvistų ir mero Nikolajaus Gusevo bei kitų rajono vadovų susitikimų, kuriuose buvo nuspręsta padaryti viską, kad Zarasų aerodromas butų išsaugotas ir jame vyktų su aviacija susijusios veiklos.
 
Reikia išsaugoti sklypo, kuriame yra aerodromas, naudojimo teisinį statusą. Lietuvos Respublikos žemės įstatymas nenumato galimybės aeroklubams neatlygintinai laikinai naudotis   valstybiniais  žemės sklypais.
 
Rajono Savivaldybės administracijos projektų rengimo darbo grupės susirinkime buvo apsvarstyti Zarasų aerodromo infrastruktūros vystymo klausimai, buvo apsvarstytos galimos nuomos konkurso sąlygos ir pradėtas rengti rajono Savivaldybės tarybos sprendimo projektas dėl žemės sklypo nuomos konkurso. Savivaldybė noriai bendradarbiauja su aeroklubu „Orlėkis“, nuolat konsultuojamasi su Viešąja įstaiga Transporto kompetencijų agentūra dėl žemės sklypo nuomos sąlygų, kurios atitiktų teisės aktų reikalavimus. Rajono Savivaldybės administracija, atsižvelgdama į viešosios įstaigos Transporto kompetencijų agentūros rekomendacijas, įvertinusi galimas rizikas bei siekdama geriausių sprendimų, raštu kreipėsi į Viešąją įstaigą transporto kompetencijų agentūrą ir prašė suteikti aerodromo tinkamumo naudojimo pažymėjimą rajono Savivaldybės administracijai. Mero iniciatyva dabar tvarkomi ir kiti dokumentai ir tikimės, kad aerodromas nepraras šio statuso.
 
Tikiu, jog nuolat bendraudami su meru Nikolajui Gusevui bei kitais Zarasų rajono savivaldybės vadovais rasime visiems priimtiną sprendimą ir jo dėka aerodromą bei aviacijos sportą prikelsime naujam gyvenimui.
 
Darius Viliūnas, 
Zarasų aeroklubo „Orlėkis” vadovas 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite