EPAL PADĖKLAI – KĄ SVARBU ŽINOTI KIEKVIENAM

0
191
padėklai

Daugybė verslo procesų šiandien nebūtų tokie patogūs, saugūs, kokybiški ir efektyvūs, jei nebūtų naudojamos ir tam tikros pagalbinės priemonės. Gaminių transportavimas, eksponavimas bei sandėliavimas – taip pat ne išimtis. Šie procesai pareikalauja daug atsakomybės, fizinės jėgos bei ištvermės, o tam, kad būtų galima darbą atlikti paprasčiau bei greičiau, būtina pasitelkti ir tam tikrus elementus, pavyzdžiui, standartizuotus EPAL padėklus. Tad kviečiame sužinoti atsakymus į svarbiausius klausimus apie šias europietiško standarto paletes, plačiai naudojamas pramonėje visame pasaulyje.

Kas yra EPAL padėklai?

Mediniai EPAL padėklai (dar vadinami EURO paletėmis) yra gaminami pagal EPAL standartą, kurį nurodo Europos padėklų asociacija, prižiūrinti, kad padėklų gamybos metu būtų naudojamos tik kokybiška, tam tikrus reikalavimus atitinkanti mediena bei vinys. Pavyzdžiui, šių padėklų gamybai naudojama mediena turi būti termiškai apdorojama (ir tai yra patvirtiname HT žyma). Termiškas apdorojimas yra reikalingas tam, kad vykstant gaminių transportavimui tarp valstybių, nebūtų pernešamos augalų kenkėjų ir augalų ligos.

Kokie yra standartiniai EPAL padėklų dydžiai?

Skiriami šie standartiniai EPAL padėklų dydžiai:

  • EUR, EUR 1 – 800 mm × 1,200 mm;
  • EUR 2 – 1,200 mm × 1,000 mm;
  • EUR 3 – 1,000 mm × 1,200 mm;
  • EUR 6 – 800 mm × 600 mm.

Didžiausio populiarumo sulaukia EUR, EUR 1 tipo padėklai, t.y. padėklai, kurių matmenys siekia 800 mm x 1,200 mm.

Kokius kokybės ženklus turi kiekvienas licencijuotas europietiško standarto padėklas?

Suprasti, jog europietiško standarto padėklas iš tiesų yra licencijuotas, nesunku, tereikia atkreipti dėmesį, ar ant gaminio yra tam tikri ženklai. Kaip žinia, kiekvienas licencijuotas europietiško standarto padėklas turi kelis kokybės ženklus, tai: ant kairiosios ir dešiniosios kaladėlių matomus išdegintus apskritime esančius EPAL logotipus bei ant centrinės kaladėlės matomus gamintojo kodus kartu su vertintojo žymomis.

Ar EPAL padėklai gali dalyvauti EPP padėklų mainų sistemoje?

Jeigu EPAL padėklai atitinka visus jiems keliamus standartus, jie gali dalyvauti padėklų mainų EPP sistemoje. Maždaug 500 milijonų – tiek europinių medinių padėklų (naujų ir suremontuotų) šiandien yra apyvartoje ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite