KOKIOMIS SAVYBĖMIS PASIŽYMI VASARINĖS PADANGOS?

0
21
tire 4636190 1920

Naujų padangų įsigijimas yra gan įprastas procesas daugeliui vairuotojų, tačiau ne tiek ir daug iš jų iš tiesų susimąsto kodėl renkasi vieną ar kitą modelį. Dažniausiai tenka pasikliauti pardavėjų rekomendacijomis arba internete pamatyta reklama. Dažnai galima išgirsti ir apie gerą kainos ir kokybės santykį, kuriuo ko gero gali pasigirti didžioji dauguma rinkoje siūlomų padangų. Bet kokiomis gi savybėmis turėtų pasižymėti vasarinės padangos, kad būtų aišku, jog jos tikrai gerai atliks savo funkciją?

Daugybė kasmet atliekamų tyrimų yra orientuoti į tai, kad nustatyti kokios iš rinkoje siūlomų padangų modelių yra geriausios. Jų metu įvairių gamintojų produkcija būna testuojama, tam, kad nustatyti jų stipriąsias puses. Neretai į tokius testus šalia vasarinių padangų būna įtraukiamos ir universalios bei žieminės. Tai leidžia išryškinti tuso skirtumus, kurie atsiranda tarp skirtingiems sezonams skirtų padangų.

Ne paslaptis, kad vasarinių padangų gumos mišiniai yra gaminami gerokai kietesniais nei žiemai skirtų modelių. Taip yra daroma tam, kad jos labiausiai „atsiskleistų“ tada, kai oro ir kelio dangos temperatūra tampa aukštesnė. Karštomis vasaros dienomis asfaltas gali gan smarkiai įkaisti ir minkštos gumos tiesiog per greitai susidėvėtų važiuojant tokiomis sąlygomis. Gumos mišinio sudėtis, gamyboje naudojamos technologijos, padangų protektoriaus raštas ir jų forma turi įtakos tam, kaip galutiniam produktui sekasi atlikti pagrindiniais tikslais, kurie yra keliami tokiems gaminiams. Geras sukibimas su skirtingomis kelio dangomis, efektyvus stabdymas, stabilumas važiuojant į posūkius, amortizacija ir netgi triukšmo lygis – visi šie rodikliai yra labai svarbūs. Būtent todėl gamintojai deda tiek daug pastangų, kad kasmet galėtų pagaminti vis pažangesnes padangas, kurios atitiktų visus keliamus saugumo ir patikimumo reikalavimus.   

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite