KOSTAS GUSEVAS ŽAIDŽIA LIETUVOS VYRŲ LEDO RITULIO RINKTINĖJE

0
21
Ekrano nuotrauka 2021 04 16 130619

Kaip paskelbta spaudoje, Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė tęsia pasiruošimą prieš balandžio 18-24 dienomis Lenkijoje vyksiantį „Trijų jūrų taurės“ turnyrą. Į prieš turnyrą prasidėjusią savaitės trukmės pasiruošimo stovyklą šį kartą susirinko labai daug jaunimo, tad neseniai jauniausių žaidėjų titulą rinktinėje turėjusiems ledo ritulininkams šį kartą teks kur kas didesnis vaidmuo ir,  suprantama, didesnė atsakomybė.

Prieš 2020-2021 metų sezoną zarasiškis Kostas  Gusevas buvo pasiruošęs žengti stiprų žingsnį į priekį savo karjeroje: gynėjas, kartu su dviem tautiečiais Domantu Čypu ir Luku Žukausku, išvyko į Lenkijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančios „KH Energa“ komandos peržiūrą. Nors daug aukšto lygio legionierių paliko komandos gretas, tačiau Kostas  Gusevas įrodė, jog yra vertas būti Torunės klubo dalyviu ir sėkmingai žaidė šioje komandoje.

Iki tol vienintelį savo profesionalo sezoną Latvijos čempionate didelių tikslų nekėlusioje „Dinaburga“ komandoje praleidusiam Lietuvos rinktinės nariui teko greitai prisitaikyti prie kur kas didesnių reikalavimų Lenkijoje: šioje šalyje nėra legionierių limito, tad komandos galėjo kviestis didžiulį kiekį ledo ritulio tautų atstovų. Viena iš labiausiai tuo pasinaudojusių komandų ir buvo „KH Energa“, kurioje sezono metu žaidė net 14 legionierių iš Rusijos bei dar 4 žaidėjai iš Suomijos bei Švedijos.

„Lygių skirtumas tarp Latvijos ir Lenkijos čempionatų tikrai jautėsi. Lenkijos lygoje žaidžia  labai daug legionierių, kadangi joje nėra jų limito. Atvyko daug žaidėjų iš Rusijos, Suomijos ir Kanados, o dėl to lygis Lenkijos aukščiausios lygos čempionate buvo tikrai geras“, – apie persikėlimą į Lenkiją kalbėjo Kostas  Gusevas.

Sezono metu tiek  Kostui  Gusevui, tiek ir jo atstovaujamai komandai viskas klostėsi nepriekaištingai: lietuvis nepraleido nė vienerių rungtynių reguliariajame sezone, o jo komanda nustebino visus įsiveržusi tarp trijų stipriausių pirmenybių komandų. Tiesa, atkrintamosiose varžybose „KH Energa“ žygį sustabdė komanda iš Krokuvos, laimėjusi ketvirtfinalio seriją 4:2, o vėliau prasibrovusi iki pat Lenkijos pirmenybių finalo.

„Atkrintamosiose varžybose mums tikriausiai labiausiai pritrūko patirties. Mūsų varžovai iš Krokuvos turėjo daug patyrusių žaidėjų, o prieš atkrintamąsias varžybas jie dar labiau sustiprino savo komandą. Tikriausiai tos patirties mūsų jaunesnei komandai ir pritrūko siekiant pergalių prieš šį oponentą,“- įvertino ledo ritulininkas Kostas iš Zarasų.

Lenkijoje įsitvirtinęs gynėjas įrodė galintis žaisti aukšto lygio pirmenybėse ir taip pasikėlė savo vertę, bet šiuo metu jis pripažįsta vis dar neturintis planų dėl kito sezono bei laukia naujų pasiūlymų. Dvidešimt vienerių  metų gynėjui tenka nauji išbandymai ir Lietuvos rinktinės stovykloje – itin atjaunėjusioje gynybos linijoje Kostas yra vienas iš daugiausiai patirties sukaupusių žaidėjų.

Kostas Gusevas grįžta į Lietuvos ledo rinktinę,  jis  tapo ypač patyrusiu šios rinktinės nariu. Zarasiškis Kostas Gusevas neslėpė, jog labai malonu po ilgesnės pertraukos vėl būti tarp rinktinės narių. Kostas kalbėjo:„Visada labai smagu sugrįžti į rinktinę ir malonu susitikti su komandos draugais, pakalbėti lietuviškai. Būti stovykloje labai smagu, susirinkęs puikus kolektyvas, daug naujų žaidėjų. Per tuos metus viską stipriai paveikė COVID-19 virusas, dėl kurio ilgai nebuvome susitikę su rinktinės nariais, kartu nesitreniravome. Visgi, atsižvelgus į visas negandas  – stovykloje atrodome visai neblogai.“

.Lietuvos ledo ritulininkų rinktinė dabar dalyvauja „Trijų jūrų taurės“ turnyre Lenkijoje, Katovicuose. Be šių valstybių rinktinių turnyre dalyvaus taip pat Estijos, Kroatijos ir Latvijos U-23 rinktinės.                                                                                                                                                                                            

Pagal spaudos pranešimus parengė

Jonas Petronis

Nuotraukose: Lietuvos ledo ritulio rinktinės gynėjas  Kostas Gusevas.

Ekrano nuotrauka 2021 04 16 130707

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite