DĖL ŠILDYMO SEZONO PABAIGOS

0
21
šildymas

Informuojame, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos Šilumos ūkio įstatymo 13 str. 2 d., šilumos vartotojai (juridiniai ar fiziniais asmenys, kurių naudojami šildymo prietaisai nustatyta tvarka prijungti prie šilumos perdavimo tinklų ar pastatų šildymo ir karšto vandens sistemų), norintys baigti savo pastatų šildymą kitu laiku, negu savivaldybių institucijų nustatyta šildymo sezono pradžia ar pabaiga, apie tai turi pranešti šilumos tiekėjui Lietuvos Respublikos energetikos ministro patvirtintų Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklių 66 p. nustatyta tvarka.

Šilumos vartotojams, kurie Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklėse nustatyta tvarka pranešė šilumos tiekėjui apie priimtą sprendimą dėl pastatų šildymo sezono pabaigos kitu laiku, negu savivaldybių institucijų nustatyta šildymo sezono pradžia ar pabaiga, šilumos tiekėjas šį sprendimą įgyvendina ne vėliau kaip per 2 darbo dienas.


Primename, kad daugiabučio namo butų ir kitų patalpų savininkų – buitinių šilumos vartotojų sprendimo priėmimą dėl pastatų šildymo sezono pabaigos kitu laiku, negu savivaldybių institucijų nustatyta šildymo sezono pradžia ar pabaiga, organizuoja daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų valdytojas (daugiabučio namo butų ir kitų patalpų savininkų bendrija, jungtinės veiklos sutartimi įgaliotas asmuo arba teisės aktų nustatyta tvarka paskirtas bendrojo naudojimo objektų administratorius), vadovaudamasis Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse, Lietuvos Respublikos šilumos ūkio įstatyme, Lietuvos Respublikos daugiabučių namų savininkų bendrijų įstatyme ir Butų ir kitų patalpų savininkų bendrosios nuosavybės administravimo pavyzdiniuose nuostatuose nustatyta tvarka. Taip pat primename, kad esant paskelbtam karantinui, būtina laikytis visų saugumo reikalavimų renkant namo bendraturčių parašus.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite