KLAUSIATE – ATSAKOME: AR SUSIKAUPĘS MAISTAS GALI BŪTI PANAUDOJAMAS GYVŪNAMS ŠERTI?

0
15
sheep 3737585 1280

Maistą gaminančios ir juo prekiaujančios įmonės, ūkininkai, išskyrus viešojo maitinimo įmones, gali netinkamą prekybai negyvūninį maistą rinkti ir atiduoti gyvūnams šerti – pavyzdžiui, gyvūnų globos organizacijoms, zoologijos sodams.

Svarbu, kad gyvūnams šerti skirtas maistas būtų saugus ir nesukeltų rizikos jų ir gyvūnais besirūpinančių žmonių sveikatai. Labdarai skiriamas maistas turi būti nesugedęs, be puvimo, pelėjimo požymių, neužterštas pakuotės likučiais ir kitomis medžiagomis ar kenkėjais. Jokiu būdu negalima gyvūnų šėrimui naudoti maisto atliekų, į kurias pateko ar buvo įmaišyta gyvūninių produktų.

Gyvūnus šerti leidžiama grūdais (gali būti sėmenys, saulėgrąžos, riešutai, pupos, kitos ankštinės kultūros) ir grūdų produktais (kruopos, miltai), duonos ir pyrago gaminiais (be įdarų su mėsa ir pan.), makaronais, bulvių gaminiais, tinkami ir valgomi šakniavaisiai bei vaisiai.

Nereikėtų pamiršti, kad išvardintais negyvūniniais maisto produktais gali būti šeriami tik tie gyvūnai, kurių mitybos poreikius toks maistas atitinka. Šie produktai negali būti pagrindinė gyvūnų raciono dalis ir pakeisti kasdienio jų pašaro.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite