SVARSTYTA DĖL ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖJE PLANUOJAMŲ ĮGYVENDINTI OBJEKTŲ

0
35
min news zrs 682 25 14

Balandį nuotoliniu būdu vyko Zarasų rajono savivaldybės ir VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos (toliau – Kelių direkcija) posėdis dėl Zarasų rajono savivaldybėje (toliau – Savivaldybė) planuojamų įgyvendinti objektų. Posėdyje dalyvavo LR Seimo narys Algimantas Dumbrava, Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius, VĮ Lietuvos automobilių kelių direktorius Remigijus Lipkevičius, Transporto infrastruktūros planavimo ir inovacijų departamento direktorius Aivaras Vilkelis.

Posėdžio metu svarstytas vienas aktualiausių klausimų – aplinkkelio perspektyva. Kelių direkcija informavo, kad parengta ilgalaikė valstybinės reikšmės kelių priežiūros ir plėtros iki 2035 m. strategija. Pagal minėtą strategiją iki 2035 m. numatoma įgyvendinti tik Vilniaus miesto pietinio aplinkkelio 2-tą etapą, vadinasi, Zarasų miesto aplinkkelio įgyvendinimas iki 2035 m. neplanuojamas. Savivaldybei pasiūlyta parašyti užklausą Vidaus reikalų ministerijai dėl galimybės dalyvauti finansavimo programose ir taip užsitikrinti finansavimą aplinkkelio statymui.

Analizuotas ir kitas ne vieną dešimtmetį gvildentas klausimas – kelio Nr. 5316 Baibiai – Kloviškiai – Vajasiškis asfaltavimas. Kelių direkcijos teigimu, minėto kelio ruožas nuo 1 iki 6,808 km nepateko tarp žvyrkelių, kurie asfaltuojami pagal dabar vykdomą žvyrkelių asfaltavimo programą. Pagal skiriamą finansavimą, dabar vykdomą minėtą žvyrkelių asfaltavimo programą planuojama užbaigti 2024 m. Kai ji bus užbaigta, bendradarbiaujant su savivaldybėmis, bus formuojama nauja žvyrkelių asfaltavimo programa, kurioje kelias Baibiai – Kloviškiai – Vajasiškis galėtų būti įtrauktas, Savivaldybei skiriant prioritetinius balus.

Posėdyje aptartas dar vienas opus Savivaldybei klausimas – prasta kelio A6 Kaunas – Zarasai – Daugpilis ruožo būklė (apytiksliai ruožas nuo 150,00 iki 158 km) nuo Utenos miesto iki Baibių ir Šiukšių gyvenviečių. Kaip nurodė Kelių direkcija, minėtas ruožas yra rekonstruojamų ir kapitaliai remontuotinų magistralinių kelių sąraše ir užima 69 vietą, o tai reiškia, kad jį planuojama sutvarkyti 3-5 metų laikotarpyje.

Svarstant klausimą dėl kelyje Nr. 117 Zarasai – Bradesiai – Obeliai Zarasų mieste esančios Šaltupės g. rekonstravimo, Kelių direkcija pasiūlė pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Savivaldybe, prieš tai aptariant Savivaldybės prisidėjimo galimybes dėl šaligatvių ir kelio dangos sutvarkymo. Nutarta, jog Savivaldybei atsiuntus Kelių direkcijai informaciją apie planuojamus šaligatvio rekonstravimo darbus, Kelių direkcija įvertins Šaltupės g. teisinę registraciją ir finansines galimybes ir nusiųs laboratoriją įvertinti Šaltupės g. kelio dangos būklės. Savivaldybė savo ruožtu atsiųs prašymą Kelių direkcijai dėl galimybės pasirašyti bendradarbiavimo sutartį.

Savivaldybės atstovai posėdžio metu kėlė klausimą ir dėl pėsčiųjų tako rekonstravimo šalia kelio Nr. 5305 Zarasai – Mukuliai – Vencavai – Antalieptė aplink Zaraso ežerą. Prašoma sutvarkyti pėsčiųjų tako dangą, Savivaldybei prisidedant prie apšvietimo įrengimo. Kaip informavo Kelių direkcija, šiuo metu rengiama remontuotinų kelių prioritetinė eilė, todėl reikėtų palaukti rezultatų, kol bus galima įvertinti tako vietą prioritetinėje eilėje. Taip pat yra galimybė sutvarkyti taką pagal Nacionalinio dviračių takų regionuose planą, kuriame Savivaldybė, pagal tam tikrus kriterijus, galėtų įtraukti minėtą taką į prioritetinę eilę.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite