SUSITELKTI KILNIAM TIKSLUI KVIEČIA 30-OJI „MAISTO BANKO“ AKCIJA

0
18
Akcija 22

Jau šį penktadienį ir šeštadienį parduotuvėse vyks trisdešimtoji „Maisto banko“ akcija, kurios metu tūkstančiai nevyriausybinių organizacijų savanorių kvies pirkėjus pasidalinti maistu su stokojančiais. Planuojama, jog akcija vyks 52 Lietuvos miestuose, 360 parduotuvių, jos metu paramą savo globojamiems žmonėms rinks 314  skirtingų organizacijų atstovai.

TELKIANTI INICIATYVA

„Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius džiaugiasi, kad prieš du dešimtmečius sukurta nedidelė dalinimosi maistu iniciatyva per šį laiką išaugo iki visą Lietuvą aprėpiančio, visuomenę, labdaros organizacijas ir net dažnai tarpusavyje konkuruojančius prekybos tinklus telkiančiu renginiu. „Pandemija išryškino įvairių partnerysčių ir ypač nevyriausybinių organizacijų veiklos svarbą. „Jos kartu su už mūsų gyvybes kovojančiais medikais stovėjo ir tebestovi pirmose fronto linijose bei rūpinasi labiausiai pažeidžiamais mūsų visuomenės nariais.  Penktadienį, po „Maisto banko“ akcijos vėliava šios organizacijos ir vėl susivienys ir paprašys visuomenės pagalbos už savo globojamus žmones – senjorus, neįgaliuosius, artimųjų netekusius vaikus, ligonius, daugiavaikes šeimas ar vienišus tėvus“.

S. Gurevičius kviečia atkreipti dėmesį, jog skirtinguose miestuose esančiose parduotuvėse paramą renka vietos organizacijos, todėl žmonių suaukotas maistas ir perduodamas regiono, kuriame maistas paaukotas, stokojantiems. „Parduotuvėse bus galima sutikti tiek nedidelių vietos labdaros valgyklų, senjorų ar neįgaliųjų draugijų, tiek visuomenei plačiai žinomų organizacijų, tokių kaip Caritas, Maltos Ordino pagalbos tarnyba, Lietuvos Raudonasis kryžiaus, „Gelbėkit vaikus“ savanorius. Norint sužinoti, kuriai organizacijai atiteks jūsų paaukotas maistas, kviečiame atkreipti dėmesį į maisto surinkimo punktuose esančias iškabas ar paklausti skrajutes dalinančių savanorių.“

GALIMYBĖ PRISIDĖTI PRIE KOVOS SU MAISTO ŠVAISTYMU

„Maisto banko“ akcijų metu žmonių suaukoti produktai sudaro vos 3 procentus viso organizacijos per metus surenkamo maisto ir yra išdalinami per artimiausius tris mėnesius. Didžioji per metus išdalinamo maisto dalis – 68 procentai –  nuo išmetimo išgelbėti trumpo ir dažnai besibaigiančio galiojimo produktai, kuriuos organizacijos savanoriai ir partneriai kiekvieną dieną surenka iš gamintojų, ūkininkų ar prekybininkų, išrūšiuoja ir dar tą pačią dieną paskirsto žmonių maitinimui. „ „Maisto banko“ akcijose prašome žmonių paaukoti labiausiai stokojantiems trūkstančių ilgo galiojimo produktų – kruopų, konservų, miltų, aliejaus, kurių kitais būdais negauname ir kuriuos būtų galima pasidėti į spintelę ir naudoti ilgesnį laiką. Tačiau prekybos tinklų „IKI“ ir „Maxima“ kasose nuskenavus savanorio perduotą skrajutę, kiekvienas gali prisidėti ir prie kasdienės organizacijos veiklos – kovos su maisto švaistymu ir šiai veiklai skirti 3 eurus, kuriuos „Maisto bankas“ naudoja automobilių, sandėlių išlaikymui, darbo priemonių įsigijimui. Esame paskaičiavę, kad kiekvienas paaukotas euras padeda nuo išmetimo išgelbėti net 7,5 kg gero maisto“  – apie aukojimo alternatyvas pasakoja S. Gurevičius.

„Maisto banko“ akcija vyks šį penktadienį nuo 15 iki 20 val. ir šeštadienį nuo 10 iki 20 val. Negalintys atvykti į fizines parduotuves, nupirkti ilgo galiojimo maisto produktų gali internetinėje parduotuvėje „Barbora“ ar prisidėti aukodami lėšų internetu www.maistobankas.lt/paremk 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite