UŽIMTUMO TARNYBA: DARBO PAKLAUSA – DIDŽIAUSIA PER VISĄ PANDEMIJĄ

0
22
AR 181009949

Šalies darbdaviai balandį pateikė 40,5 tūkst. darbo pasiūlymų. Darbo jėgos paklausa augo beveik trečdaliu. Tai didžiausias laisvų darbo vietų skaičius per visą pandemijos laikotarpį, kurį fiksavo Užimtumo tarnyba.

Labiausiai augo poreikis pardavimo atstovų, pirkimo specialistų, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojų, prekių krovėjų į lentynas, sandėliavimo tarnybos tarnautojų, nekvalifikuotų inžinerinių statinių statybos darbininkų.

Daugiausiai laisvų darbo vietų balandį įregistruota sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojams, krovikams,  biurų, viešbučių ir kitų įstaigų valytojams, kambarinėms ir pagalbininkams, parduotuvių pardavėjams, sandėliavimo tarnautojams, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojams, pakuotojams, virėjams,  reklamos ir rinkodaros specialistams ir statybininkams. 

„Nuoseklus darbo pasiūlymų skaičiaus augimas stebimas jau keletą mėnesių.  Šį balandį neįprastai darbo rinkoje  šoktelėjusi darbo paklausa atveria palankias įsidarbinimo galimybes darbo ieškantiems asmenims, ir mažėjant karantino apribojimams vasaros sezonu jiems turėtų būti lengviau įsidarbinti”, – sakė Užimtumo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Gytis Darulis.

Gegužės 1 d. šalyje buvo registruota 246,3 tūkst. darbo neturinčių asmenų – 13,5 tūkst. mažiau nei prieš mėnesį, bet 53 tūkst. daugiau nei 2020 m. gegužės 1 d.  Registruotas nedarbas šalyje mažėja jau trečią mėnesį, per balandį nukrito 0,8 proc. punkto iki  14,3 proc. Darbingo amžiaus darbo neturinčių asmenų mažėjo visose šalies savivaldybėse. 

Balandį užimtumas suteiktas 7,5 proc. daugiau darbo ieškančių asmenų nei kovą – per mėnesį į darbo rinką įsiliejo 34,8 tūkst.  Tarpininkavimo įdarbinant paslaugos suteiktos 22,1 tūkst. asmenų – 2,7 proc. daugiau nei kovą ir 2,7 karto daugiau nei 2020 metų balandį. 

Aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse pradėjo dalyvauti 2,1 tūkst. darbo ieškančių asmenų – 49,6 proc. daugiau, palyginti su kovu. Daugiausiai – 1,1 tūkst. jų pradėjo dalyvauti remiamojo įdarbinimo priemonėse. 10,2 tūkst. – pradėjo savarankišką veiklą įsigiję verslo liudijimus – tai 9,7 proc. daugiau nei kovą. 

Balandį į klientų aptarnavimo skyrius kreipėsi 16,1 tūkst. darbo neturinčių asmenų – 6,8 proc. mažiau nei kovą ir beveik perpus mažiau nei praėjusių metų balandį. 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite