GRAŽI, TURININGA VAIKYSTĖS ŠVENTĖ ZARASUOSE

0
35
vs4

Vasaros pradžia visuomet atkeliauja su visame pasaulyje švenčiama Tarptautine vaikų gynimo diena, kurios metu primenama, kad būtina saugoti ir gerbti mažųjų gyventojų teises. Zarasuose,  Sėlių aikštėje, kaip ir kiekvienais metais birželio 1-osios dieną vyko renginiai, skirti vaikams. Renginiai pademonstravo, kad  vaikai verti ne tik suaugusiųjų rūpesčio, bet jų pastangų augti meilės kupinoje aplinkoje. Tiesa, šie metai kitokie, jie pakoregavo daug svarbių   minėjimų bei renginių,  tačiau noras matyti besišypsančius vaikų veidus ir sukurti gražią šventę nugalėjo. Ir organizatoriams ši vaikystės šventė pavyko.

Jau ryte, apie 10 valandą,   Zarasų sporto centras pakvietė jaunuosius zarasiškius į Pauliaus Širvio progimnazijos stadioną. Čia vyko  parko tinklinio 3×3 varžybos, mažojo futbolo 6×6 varžybos, gatvės krepšinio 3 x3 varžybos. Jaunieji sporto entuziastai patyrė daug nepamirštamų  emocijų.    

Po vidurdienio šventė persikėlė į Sėlių aikštę. Čia mažiesiems Zarasų gyventojams  ant pievutės du kartus buvo parodytas animacinis filmas vaikams „Gnomai sugrįžta“.                             

Vaikai dalyvavo įvairiuose žaidimuose, pasiūlytuose renginiuose. Džiugino jaunuosius šventės dalyvius vaikiškų mašinyčių ralis „300 balučių“. Su N2 mokslininkais šventės dalyviai pasinėrė į  keistą ir neįtikėtiną mokslo pasaulį.                                                                                   

Vaikystės renginio dalyvius sveikino rajono Savivaldybės meras  Nikolajus Gusevas. Jis  džiaugėsi   puikia švente,  linkėjo, kad vaikystė būtų apsupta brangių ir mylinčių žmonių, kupina juoko, gražių emocijų, nuotykių ir atradimų, kad išsipildytų  gražiausios svajonės. Nepamiršo meras ir organizatorių. Jiems buvo padėkota už  gražią šventę, turiningus renginius.                                                   

Įspūdingai buvo pagerbti Zarasų kultūros centro Salako teritorinio padalinio vaikų folkloro ansamblio „Saulala“ dalyviai. Šiemet ansamblis švenčia savo kūrybinės veiklos 25 metų sukaktį. Per ketvirtį amžiaus jaunieji folkloro mylėtojai dalyvavo įvairiose šventėse, festivaliuose, puoselėja liaudies meną ir tradicijas  ir visada garsina mūsų kraštą. Ansambliui vadovauja Danguolė Kisielienė. Salako teritorinio padalinio etnografė Danguolė Kisielienė už ilgametį, nepriekaištingą nuoširdų darbą bei etninės kultūros pažinimo ir kūrybos skatinimą jaunimo tarpe apdovanota mero padėka. Ją įteikė Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. 

Daug padėkos žodžių ansambliečiams pasakė Zarasų kultūros centro direktorius Aurimas Gudas, jis įteikė ir apdovanojimus už tautinės kultūros puoselėjimą.                                                                                      

Šventėje Zarasų rajono policijos komisariato  ir Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai vaikams pristatė savo tarnybos uždavinius, darbus, bendradarbiavimą su bendruomene, vaikai apžiūrėjo pareigūnų techniką, priemones, gyvai bendradarbiavo  su pareigūnais. Šventės organizatoriai taip pat pasiūlė vaikams įvairias edukacines veiklas,  jaunieji dalyviai galėjo dalyvauti įdomiuose kūrybiniuose užsiėmimuose.   

Mažieji mėgavosi dideliais muilo burbulais, mokėsi iš baliono pasidaryti šuniuką arba kiškį. Daug džiaugsmingo šurmulio, spalvų  suteikė dalyviams įvairios viktorinos, žaidimai, varžybos. Buvo taip pat daug kitų įdomių veikų. Aikštė skambėjo nuo mažųjų klegesio, džiugesio ir juoko.

Daug geros nuotaikos šventės dalyviams padovanojo  jaunieji meno saviveiklos entuziastai.                                                                                                                                                                             

Šventėje buvo pasidžiaugta, kad daug jaunųjų zarasiškių dalyvauja tarptautinėse ir šalies olimpiadose, konkursuose, čempionatuose ir tampa nugalėtojais ar laimi prizines vietas ir taip vaikai garsina Zarasų kraštą.  Šie vaikai kasmet rajone yra paskatinami. Šiemet Zarasų rajono savivaldybės tarybos Gabių mokinių skatinimo nuolatinės komisijos sprendimu paskatinti 57 jaunieji zarasiškiai. Taip pat pagerbti  ir jų mokytojai.  Gabių vaikų skatinimui paskirta 2345 eurai. Meras Nikolajus Gusevas vaikams ir mokytojams įteikė prizus, atminimo dovanėles.   Vaikams rajono vadovas  linkėjo siekti dar naujų pergalių.                                                                              

Sveikino jaunuosius zarasiškius ir rajono Savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Sigita Keršienė. 

Renginio organizatoriai buvo numatę ir tą atvejį, jeigu lytų lietus. Tada dalis renginių persikeltų į   Kultūros centrą. Tačiau vaikų ir tėvelių džiaugsmui švietė skaisti pirmosios vasaros dienos saulė ir buvo giedras dangus. Visi numatyti renginiai vyko miesto aikštėje.                       

Puikus oras ir gera nuotaika, turiningi renginiai padovanojo daug gerų emocijų. Džiugesio kupina  švente mažieji zarasiškiai paminėjo  šventę ir  pasitiko vasarą. Ši diena visiems  įsiminė pramogomis ir puikiai praleistu laiku, bendraujant su geriausiasis bičiuliais ir artimiausiais žmonėmis.

Petras Ivanovas

Nuotraukoje – akimirkos iš šventės.

vs6

vs6aaa

vs7

vs7ab

vs8

vs8aaav

vs8abcc

vs9

vs9a

vs9aaa

vs10ac

vs10acb

vs10asd

vs10bsd

vs11

vs12a

vs15a

vs16

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite