AZERBAIDŽANO AMBASADORIUS LANKĖSI ZARASUOSE

0
22
1

Zarasuose lankėsi Azerbaidžano ambasadorius Lietuvoje J. E. ponas Tamerlanas Elmaras Oglu Garayevas, misijos vadovo pavaduotojas-patarėjas Atesh Girkhiyev Jie atvyko kartu su Lietuvos Respublikos Seimo Ekonomikos komiteto primininku Kaziu Starkevičiumi. Rajono Savivaldybėje svečiai susitiko su meru Nikolajumi Gusevu. Dalykiniame pokalbyje dalyvavo taip pat rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius.

Apie rajoną, jo perspektyvas ir tolimesnes vystymo perspektyvas svečiams papasakojo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jis kalbėjo ne tik apie dabar aktyviai tvarkomą poilsio, sporto ir kultūros infrastruktūrą, bet ir apie verslo galimybes Zarasų krašte.

Ambasadorius J. E. ponas Tamerlanas Elmaras Oglu Garayevas supažindino rajono vadovus su savo šalimi, pradedamus draugiškus bendradarbiavimo santykius su kitais Lietuvos miestais ir rajonais, ieškomomis veiklesnio bendradarbiavimo perspektyvomis. Anot ambasadoriaus, mūsų šalys turi pakankamai galimybių plėtoti tarpusavio bendradarbiavimą, užmegzti atskirų rajonų, miestų, o taip pat žmonių ryšius. Šiuo metu ambasadorius lankosi įvairiose Lietuvos vietovėse, bendrauja su rajonų, miestų vadovais, gyventojais, ieško bendrų sąlyčio taškų. Azerbaidžanas yra atviras ir pasiruošęs glaudžiai bendradarbiauti.

Po susitikimo rajono Savivaldybėje svečiai dalyvavo Tremties bei Okupacijos ir genocido aukų pagerbimo prie Tremtinių kryžiaus Zarasų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios šventoriuje renginyje. Čia gyvų gėlių krepšelius padėjo rajono vadovai. Kartu su jais genocido aukas pagerbė ir Azerbaidžano ambasadorius Lietuvoje J. E. ponas Tamerlanas Elmaras Oglu Garayevas. Pagerbimo ceremonijoje ambasadorius pasakė kalbą. Jis pabrėžė, kad azerbaidžaniečiai taip pat skaudžiai nukentėjo nuo genocido. Jų šalis prisimena ir gerbia aukas. Ambasadorių nudžiugino, kad tokiame zarasiškių renginyje dalyvauja daug vaikų ir jaunimo, tai labai reikalinga, kad ateinančios kartos niekada nepamirštų šios baisios tragedijos ir istorijos mokytųsi ne tik iš vadovėlių. Prie Tremtinių kryžiaus aukų atminimą zarasiškiai minėjo eilėmis, dainomis, buvo padėtos gėlės, uždegtos žvakutės.

Po genocido aukų pagerbimo svečiai lankėsi Zaraso ežero saloje, domėjosi jos įveiklinimu. Meras svečiams papasakojo, kad sala dabar tapo pagrindine sporto bei kultūrinių renginių vieta, čia taip pat ir pagrindinis miesto paplūdimys. Svečiai susidomėję lankėsi ir Sporto ir sveikatingumo parke Zarasų kempinge.

Pasak mero, šie įgyvendinti projektai skatina Zarasų miesto vystymą. Zaraso ežero pietinėje pusėje atsiveria dar viena erdvė, skirta sportui ir aktyviam poilsiui –skirtingo amžiaus, fizinio pajėgumo asmenims, neįgaliesiems. Sporto ir aktyvaus poilsio erdves sukūrė Zarasų rajono savivaldybė, įgyvendindama Europos Sąjungos ir nacionalinius projektus. Dabar Zarasuose galvojama apie tai kaip išvengti poilsio ir turizmo sezoniškumo krašte. Įgyvendinę naujus projektus, zarasiškiai tikisi, kad svečių šiame ežerų krašte bus visais metų laikais.

Svečiai buvo sužavėti Zarasų krašto gamta, jos turtais, kuriama čia aktyvaus poilsio infrastruktūra. Azerbaidžano pasiuntinys gyvai domėjosi įgyvendinamais projektais, jų pridedamąja verte. Viešnagės metu dalyviai aptarė ir bendrų projektų įgyvendinimo galimybes ir pažadėjo dar ne vieną sykį susitikti.

Petras Ivanovas,
Zarasų rajono savivaldybės mero patarėjas

Nuotraukose užfiksuotos susitikimo su Azerbaidžano pasiuntiniu Zarasuose akimirkos.

2

3

4

5

6

7

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite