ĮVYKO AŠTUNTOSIOS SAVANORIŲ PAJĖGŲ GERIAUSIO PĖSTININKŲ SKYRIAUS VARŽYBOS!

0
13
1

Sėkmingai baigėsi dvi paras trukusios Lietuvos kariuomenės #KASP geriausio pėstininkų skyriaus varžybos (GPSV). Nors gamta siuntė tikrus išbandymus, temperatūra vidurdienį pasiekdavo +35?, tačiau ištvermingi kariai savanoriai įveikė visas rungtis ir 179 taškus surinkę Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 508 kuopos (Zarasų) skyriaus kariai šventė pergalę. GPSV nugalėtojams geriausiai sekėsi savo buvimo vietos nustatymo rungtyje ir įveikiant kliūčių ruožus.

Iš 12 Savanorių pajėgų ir svečių iš Latvijos GPSV dalyvavusių komandų, dvidešimčia taškų atsiliko ir antrąją vietą iškovojo Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės 203 kuopos (Kauno) kariai, kuriems geriausiai sekėsi įveikti loginę kliūtį, orientavimąsi nakties metu, pastabumo užduotį bei pirmosios medicininės pagalbos suteikimo rungtyje. Tik trimis taškais nuo antrosios vietos atsiliko ir trečiąją vietą laimėjo Didžiosios Kovos apygardos 804 (Trakų) kuopos kariai, kurie daugiausiai balų surinko pirmosios medicininės pagalbos suteikimo ir ginklų išrinkimo/surinkimo rungtyse.

Nugalėtojus pasveikinti atvyko KASP vadas plk. Dainius Pašvenskas, kuris pasidžiaugė stipria karių savanorių motyvacija, sportiškumu ir visų dalyvių kovingu nusiteikimu pergalei. KASP vadas kartu su varžybų vadovu ir vyr. teisėju KASP vyriausiuoju puskarininkiu srž. mjr. Arūnu Aliukoniu įteikė prizus GPSV nugalėtojams. Šiais metais įsteigtas naujas pereinamasis prizas, kuriame bus graviruojami kasmet varžybas nugalėjusių skyrių pavadinimai.

Geriausio pėstininkų skyriaus varžybos vyko brigados generolo Kazio Veverskio poligone Kazlų Rūdoje, kuriame kariai turėjo įveikti net 18 įvairių pėstininkams aktualių užduočių – inžinerijos, ryšių, vietos nustatymo, judėjimo azimutu, kliūčių įveikimo, mūšio taktikos, ginklų valdymo, orientavimo tamsiu paros metu, pastabumo, pirmosios medicininės pagalbos suteikimo ir kt.

Komandinėje balų skaičiavimo lentelėje (varžybose dalyvavusių dviejų kiekvienos rinktinės skyrių rezultatų vidurkis) daugiausiai taškų – 164 surinko ir pimąją vietą užėmė Vyčio apygardos 5-osios rinktinės komanda. Antrąją komandinę pergalę su 135,5 taškais išplėšė Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės komanda, o tik puse balo atsiliko ir trečiąją komandinę vietą užėmė – Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės komanda.

Pirmąjį kartą Geriausio pėstininkų skyriaus varžybos surengtos 2014 metais, kurias laimėjo Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės skyriaus kariai. Šios varžybos yra vienas iš karinio rengimo būdų, kuris vykdomas varžybiniu principu. Užduotis varžyboms parengia KASP štabo ir rinktinių vyriauieji puskarininkiai. GPSV varžybos yra sudėtinė KASP sporto žaidynių dalis – pagal varžybose užimtas vietas bus skiriami taškai bendroje KASP sporto žaidynių įskaitoje, o trys geriausi pėstininkų skyriai atstovaus KASP Sausumos pajėgų geriausio pėstininkų skyriaus varžybose.

Fotografijos vyr. eil. Rūtos Šaltmerytės

2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite