ANTALIEPTĖS MIESTELYJE KURIAMA VANDENS TELKINIŲ VIEŠOJI INFRASTRUKTŪRA, PRITAIKYTA REKREACINEI ŽVEJYBAI

0
15
mid news zrs 747 image004

Zarasų rajonas garsėja kaip ežerų kraštas, turintis daugiau nei 300 ežerų. Jų gausa galinčiame pasigirti Zarasų rajone viena populiariausių pramogų yra žvejyba.

Norint pasitelkti Antalieptės miestelio potencialą – „Žvejybos rojaus“ vietovę – Zarasų rajono savivaldybės administracija įgyvendina projektą „Šventosios upės pakrantės Antalieptės miestelyje sutvarkymas ir pritaikymas rekreacinei žvejybai“ (toliau – Projektas).

Projekto tikslas – Šventosios upės pakrantės Antalieptės miestelyje sutvarkymas įrengiant reikiamą infrastruktūrą turistinei, rekreacinei žvejybai, taip prisidedant prie „Žvejybos rojaus“ plėtojimo.

Projekto įgyvendinimo metu bus atliekamas Antalieptės pėsčiųjų tilto per Šventąją kapitalinis remontas, atnaujintos tilto konstrukcijos bei įrengtas apšvietimas. Taip pat prie Šventosios upės bus sutvarkyta infrastruktūra: įrengta valčių nuleidimo vieta, kad žvejai galėtų saugiai ir patogiai automobiliu atgabenti valtis bei mėgautis žvejyba plaukiant upe, įrengtas žvejų takas, siekiant užtikrinti gerą prieinamumą prie upės, sutvarkyta teritorija (užsėta veja), pasodinta medžių, įrengta vandens nuleidimo sistema.

Tikslinės grupės – Zarasų rajono gyventojai ir svečiai, kurie užsiima mėgėjiška žvejyba.
Įgyvendinus projektą bus sukurta Šventosios upės pakrantės infrastruktūra, kuri sudarys palankias sąlygas asmenims, atvykusiems žvejoti. Taip siekiama plėtoti žvejybos turizmą, jį skatinti, o kartu ir išsaugoti bei puoselėti regiono žvejybos tradicijas ir paveldą. Tikimasi, kad Šventosios upės pakrantės infrastruktūros įrengimas populiarins gyvenamąją vietą, pritrauks į rajoną turistų, sudarys sąlygas kokybiškam ir prasmingam laisvalaikio praleidimui.
Numatoma Projekto įgyvendinimo pabaiga – 2022-05-31.

Bendra Projekto vertė – 38.083,75 Eur, iš jų 25.896,95 Eur Europos jūrų reikalų ir žuvininkystės fondo lėšos, 4.570,05 Eur Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos, 7.616,75 Eur rajono Savivaldybės biudžeto lėšos.

Investicijų ir plėtros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite