PAUKŠČIAI ETNO KULTŪROJE IR MENE

0
47
6

Lietuvių mitologijoje ir religijoje svarbią vietą užima paukščiai. Apie tai kokios jų sąsajos su menu kūrybinių dirbtuvių „Paukščiai senuosiuose lietuvių tikėjimuose ir mene“ dalyviai sužinojo klausydami dailininkės grafikės Rasos Vasilevičiūtės pasakojimų ir mitologinių sakmių. Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos moksleiviai Eimantas, Neda, Justė, Kristina, Adrija, Darja, Diana, Elinga, Viktorija, Goda, Smiltė, Nelija, Robertas, Raigardas, Milius susipažino su monotipijos technika ir ja pavaizdavo paukščius.

Kūrinių parodą, veikiančią  Zarasų viešojoje bibliotekoje Vaikų literatūros skyriaus edukacinėse erdvėse kviečiame aplankyti iki liepos 16 dienos.

Kūrybinės dirbtuvės „Paukščiai senuosiuose lietuvių tikėjimuose ir mene“ yra Zarasų viešosios bibliotekos įgyvendinamo projekto „Knyga kitaip arba kitokių knygų formatuose baltų etninės kultūros ženklai“ dalis.

lkt

Projektą remia  Lietuvos kultūros taryba.

Zina Černovienė, projekto vadovė

7

13

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite