DĖL NEMOKAMO MAITINIMO BŪSIMIEMS PRIEŠMOKYKLINUKAMS, PIRMOKAMS IR ANTROKAMS

0
17
min news zrs 254 info

Nuo liepos 1 d. įsigalioja Lietuvos Respublikos Socialinės paramos mokiniams įstatymo pakeitimai, pagal kuriuos nuo rugsėjo 1 d. nemokami pietūs mokykloje nevertinant pajamų bus skiriami priešmokyklinukams, pirmokams ir antrokams. Dėl nemokamų pietų nevertinant pajamų skyrimo kreiptis ir teikti prašymų nereikia.

Toliau išlieka įstatymo nuostata, pagal kurią mokiniai iš nepasiturinčių šeimų turi teisę į nemokamus pietus ir paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio, t. y. mažiau nei 192 eurai. Norint gauti šią paramą, nuo liepos 1 d. vienas iš mokinio tėvų ar kitų bendrai gyvenančių pilnamečių asmenų gali kreiptis į Zarasų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių ar į seniūnijos specialistą socialiniam darbui pagal savo gyvenamąją vietą arba prašymą pateikti per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą spis.lt. Prie prašymo-paraiškos reikia pridėti šeimos narių pažymas apie pajamas, gautas per 3 praėjusius mėnesius, arba kreipimosi mėnesio pajamas, jei kreipimosi mėnesį, palyginti su trimis praėjusiais mėnesiais, pasikeitė šeimos pajamų šaltinis ar šeiminė padėtis.

Jeigu šeima gauna piniginę socialinę paramą nepasiturintiems gyventojams, t. y. socialinę pašalpą ar būsto šildymo, geriamojo ar karšto vandens išlaidų kompensacijas, tuomet kreipiantis dėl nemokamo maitinimo ir paramos mokinio reikmenims įsigyti užtenka pateikti laisvos formos prašymą, pažymų apie šeimos gaunamas pajamas pateikti nereikia.
Primename, kad prašymus dėl nemokamo maitinimo ir paramos mokinio reikmenims įsigyti galite teikti jau nuo liepos 1 d.

Socialinės paramos skyriau informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite