„POILSIAUK ATSAKINGAI“ UTENOJE: NUSTATYTI PAŽEIDĖJAI NESILAIKĘ VANDENS PLAUKIOJIMO PRIEMONIŲ SĄLYGŲ IR MĖGĖJŲ ŽVEJYBOS TAISYKLIŲ

0
13
1

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai praėjusios savaitės pabaigoje vykdė akciją „Poilsiauk atsakingai“ Ignalinos, Zarasų ir Molėtų rajonuose. Nustatyta žvejybos, aplinkosaugos reikalavimų plaukioti vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis ir poilsiavimo pažeidimų.

„Šios akcijos tikslas ne tik bausti, bet ir konsultuoti gyventojus, skatinti laikytis aplinkos apsaugos įstatymų, būti sąmoningiems ir rūpintis aplinka bei gamta. Tačiau tiems, kurie pažeis aplinkosauginius reikalavimus taikysime ir administracinę atsakomybę“, – teigia Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Edgaras Vilutis.

Per reidą liepos 8–osios vėlų vakarą Ignalinos rajone, Svirkų ežere, aplinkosaugininkai sulaikė du asmenis, žvejojusius statomuoju tinklu. Už neteisėtai pastatytą tinklą jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai ir gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat paimti tinklai ir žvejyboje naudota medinė valtis. Asmenys žuvų sugauti nespėjo, nes buvo aptikti tik pastatę tinklus.

Po kelių dienų vykdant reidą Zarasų rajone, Gražutės regioninio parko teritorijoje, Šventosios upėje,  sulaikyti poilsiautojai, plaukioję savaeige plaukiojimo priemone su 25 AG varikliu, kur tai daryti draudžiama.

Plaukiojimo priemonės savininkui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir gresia bauda nuo 450 iki 850 eurų.

Tą pačią dieną buvo nustatyta poilsiavimo pažeidimų Gražutės regioniniame parke. Du asmenys buvo pasistatę palapinę ežero pakrantėje, specialiais ženklais nepažymėtoje vietoje stovyklavo pasistatę palapinę ir kūreno laužą, tam nepritaikytoje vietoje. Už tai asmenims gresia įspėjimas arba bauda iki 90 eurų.

Liepos 11-ąją  tikrinant kaip poilsiautojai laikosi poilsiavimo reikalavimų, nustatyta, kad Molėtų rajone, Kirneilio ežere, asmuo žvejojo mėgėjų žvejybos įrankiais neturėdamas leidimo vykdyti limituotą žvejybą.

Pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir gresia bauda nuo 90 iki 170 eurų.

„Norime priminti poilsiautojams, planuojantiems laisvalaikio pramogas gamtoje, ar tai būtų stovyklavimas, ar laužo kūrenimas, ar plaukiojimas vandens transporto priemonėmis, pirmiausia atkreipkite dėmesį į toje vietovėje galiojančius aplinkosauginius reikalavimus ir tik tada rinkitės pramogas tam skirtose vietose“, – sako aplinkosaugininkas.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dėkoja gyventojams už sąmoningumą ir apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus prašo pranešti telefonu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.

2

3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite