PO PENKTOJO LIETUVOS DISKGOLFO TAURĖS ETAPO AIŠKĖJA SEZONO LYDERIAI

0
47
D.Gricius 1

Praėjusį savaitgalį Nedožinkos diskgolfo aikštyne (Zarasų raj.) įvyko jau penktasis Lietuvos Diskgolfo Taurės etapas. Likus dviem etapams iki sezono pabaigos aiškėja taurės lyderiai daugumoje divizionų.

Varžybose, kurios vyko seniausiame, bet ką tik prieš turnyrą atnaujintame, diskgolfo parke Lietuvoje – Nedožinkoje, dalyvavo 79 sportininkai, suskirstyti į šešis divizionus.

Atvirajame divizione (čia varžosi pajėgiausi vyrai), pirmąją vietą, abu ratus sužaidęs labai aukštame lygyje, pasiekė vilnietis Aurelijus Zinkevičius (DiscCity komanda), net dešimčia taškų aplenkęs savo komandos draugą, ir taurės sezono lyderį Gabrielių Gricių (Vilnius). Trečiąją vietą, atsilikę dar penkiais taškais, iškovojo klaipėdietis Renatas Simutis.

Šių metų Lietuvos diskgolfo taurės sezonas susideda iš septynių etapų. Kiekvienam sportininkui bus įskaitomi penkių geriausių etapų taškai. Nors A. Zinkevičius ir yra praleidęs vieną etapą, ir kol kas taškus laimėjo tik keturiuose, jis vis tiek yra net penktoje vietoje bendroje Atvirojo diviziono įskaitoje. Jis yra realiausiais konkurentas kol kas pirmaujančiam daugkartiniam Lietuvos čempionui Gabrieliui Griciui.

Moterų divizione aktyvi kova taip pat vyksta tarp dviejų sezono lyderių – Miretos Jurgelevičiūtės (DiscCity komanda, Jonavos raj.) ir klaipėdietės Oksanos Žukauskienės. Per pirmus keturis etapus jos abi buvo pasiekusios po dvi pergales. Šį kartą vėl savo pranašumą įrodė daugkartinė Lietuvos čempionė ir taurės laimėtoja M. Jurgelevičiūtė. O. Žukauskienė nuo jos atsilikusi 6 taškais užėmė antrą vietą. Trečiąją iškovojo vilnietė Svetlana Kobec, tik paskutiniame krepšyje vienu tašku aplenkusi parko „šeimininkę“ Ievą Navickaitę (Zarasų raj.). Dvi sezono lyderės pratęs savo kovą dėl moterų taurės paskutiniuose dviejuose etapuose. Kol kas pirmaujančiai M. Jurgelevičiūtei užtenka pergalės viename iš jų, kad užsitikrinti pirmąją vietą bendroje įskaitoje.

Jaunimo divizione sunkiai pavejamu tampa Andrius Patruševas iš Jonavos rajono. Pergalė Nedožinkos etape jam buvo antroji šį sezoną, bet kituose trijuose iškovotos antros vietos garantuoja gana saugų atotrūkį nuo varžovų. Galimybių pakovoti dėl jaunimo taurės dar neprarado vilnietis Ignas Vasilevičius, penktajame etape užėmęs ketvirtą vietą. Nedožinkoje antras buvo panevėžietis Titas Kartanas, o bronzos medaliu džiaugėsi „namuose“ žaidęs Vasaris Navickas (Zarasų raj.).

40+ amžiaus vyrų pogrupyje pirmą pergalę šiame sezone šventė vilnietis Darius Gricius (DiscCity komanda). Po dviejų ratų pirmos vietos rezultatas buvo lygus. D. Griciui pergalę atnešė peržaidimas, kurį jis laimėjo prieš kaunietį R. Mikalkėną. Trečioje vietoje liko sezono lyderis Miroslavas Jurgelevičius (Jonavos raj., DiscCity). Bendroje įskaitoje realus M. Jurgelevičiaus konkurentas yra jo komandos draugas Tadas Ūselis, praleidęs Nedožinkos etapą.

Moterų 40+ amžiaus divizione antrą pergalę iš eilės pasiekė panevėžietė Danguolė Kriaučiūnienė, ir sustiprino savo pranašumą prieš antroje vietoje likusią Daiva Pranukevičienę iš Elektrėnų. Trečiąją vietą užėmė Elvyra Strelkauskienė (Jonavos raj.). Kova dėl taurės toliau vyks tarp dviejų pirmaujančių sportininkių.

Vyrų 50+ amžiaus grupėje trečią pergalę šiemet iškovojo Gediminas Kriauza, ir beveik užsitikrino šių metų taurės laimėtojo vardą.

„Džiaugiamės kad diskgolfas tampa viena greičiausiai augančia sporto šaka ne tik kitose Amerikos ir Europos šalyse, bet ir Lietuvoje. Didėjant aikštynų skaičiui ir plečiantis jų geografijai, varžybos pritraukia vis daugiau naujų sportininkų iš visos Lietuvos. Konkurencija aštrėja, ir dėl to laimi visi sportininkai – tiek tobulėjantis jaunimas, tiek „senbuviai“, siekiantys neužleisti savo pozicijų“, – po varžybų kalbėjo turnyro direktorius Darius Gricius.

Paskutiniai du etapai vyks Lietuvos diskgolfo centru tampančiame Jonavos rajone – rugpjūčio 28 d. naujai įrengiamame Jonavos diskgolfo parke, ir finalinis etapas – rugsėjo 18 d. Survilų sodybos diskgolfo parke (Jonavos raj.).

Svarbiausios šių metų sezono varžybos – 13-tasis „Lietuvos Diskgolfo Čempionatas su DiscCity.eu“ įvyks jau už poros savaičių – liepos 23-25 dienomis Nedožinkos diskgolfo parke. Pirmą kartą Lietuvos diskgolfo istorijoje varžybos bus organizuojamos tris dienas – po vieną ratą per dieną.

Lietuvos Diskgolfo Taurės V etapo – Nedožinka prizininkai:

Atvirasis divizionas:

  • Aurelijus Zinkevičius (Vilnius), 103 metimai, par -15
  • Gabrielius Gricius (Vilnius), 113, par -5
  • Renatas Simutis (Klaipėda), 118, par 0

Moterų divizionas:

  • Mireta Jurgelevičiūtė (Jonavos raj.), 133, par +15
  • Oksana Žukauskienė (Klaipėda), 139, par +21
  • Svetlana Kobec (Vilnius), 142, par +24

Vyrų 40+ divizionas:

  • Darius Gricius (Vilnius), 126, par +8
  • Raimondas Mikalkėnas (Kaunas), 126, par +8
  • Miroslavas Jurgelevičius (Jonavos raj.), 127, par +9

Jaunimo iki  18 m. divizionas:

  • Andrius Patruševas (Jonavos raj.), 139, par +21
  • Titas Kartanas (Panevėžys), 141, par +23
  • Vasaris Navickas (Nedožinka), 144, par +26

Moterų 40+ divizionas:

  • Danguolė Kriaučiūnienė (Panevėžys), 171, par +53
  • Daiva Pranukevičienė (Elektrėnai), 179, par +61
  • Elvyra Strelkauskienė (Jonavos raj.), 181, par +63

Vyrų 50+ divizionas:

  • Gediminas Kriauza (Anykščių raj.), 153, par +35

Visi turnyro rezultatai:

https://www.pdga.com/tour/event/53065

D.Gricius 2

Jurgeleviciute 1

Jurgeleviciute 2

Kriauciuniene

Kriauza

Patrusevas 1

Patrusevas 2

Zunkevicius 1

Zunkevicius 2

Zunkevicius 3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite