KVIEČIAME TEIKTI KANDIDATUS DOMINYKO BUKONTO PREMIJAI

0
22
min news zrs 153 geles

Pasiūlymų laukiame iki 2021 m. liepos 30 d. (imtinai) e-paštu: kultura@zarasai.lt arba paštu: Sėlių a. 22, 32110 Zarasai (Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriui). Laisvos formos paraiškas premijai turi teisę teikti kultūros ir švietimo organizacijos (biudžetinės, NVO), asmenų grupės ar fiziniai asmenys, Zarasų rajono savivaldybės administracija. Kartu su paraiška turi būti pateiktos dar dvi rekomendacijos, pretendento nominuojamos veiklos aprašymas, pretendento CV ir sutikimas būti teikiamam premijavimui, 2018-2020 m. svarbiausi pasiekimai nominuojamose srityse. Gali būti pridedama iliustracinė medžiaga (nuotraukos, straipsnių ištraukos, diplomai ar pan.). 

Į premiją gali pretenduoti Zarasų rajono savivaldybės gyventojai. 

Kandidatams taikomi atrankos kriterijai: 

* vietos gyventojų (ypač jaunimo) pilietiškumo, kūrybingumo skatinimas, švietimas (ypač sveikatos, ekologijos, verslumo skatinimo temomis) ir jungimas bendrai veiklai per NVO kūrimą; 

* altruistinė veikla ir mecenatystė kultūros, švietimo, sveikatos, ekologijos srityse; 

* kultūrinio, rekreacinio turizmo skatinimas individualia, kūrybine – kultūrine, kita veikla.

     

2021 m. Dominyko Bukonto premijos laureato apdovanojimo ceremonija vyks  Zarasų miesto šventės metu ,,Zarasams 515“  rugpjūčio 13 – 15 d. Premijos dydis 20 BSI (1 BSI – 40 Eur), kartu įteikiamas ir Laureato diplomas.           

Paskutinį kartą Dominyko Bukonto premija įteikta 2019 m. Giedrei Mičiūnienei už aktyvią visuomeninę veiklą Zarasų krašte, Turmanto miestelio (Zarasų rajonas) istorijos išsaugojimą ir sklaidą, nuoširdų ir profesionalų jaunos kartos dvasinį – patriotinį ugdymą, reikšmingą švietėjišką žurnalistinę veiklą ir lietuvybės puoselėjimą.

Dominyko Bukonto premiją įsteigė Zarasų rajono savivaldybės taryba. Ją skiria Zarasų rajono savivaldybės meras Nuolatinės kultūros ir meno premijų komisijos teikimu. 

Informaciją pateikė 

Zarasų rajono savivaldybės administracijos

Švietimo ir kultūros skyrius       

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite