PLENERAS PAŽIEGĖJE – ESMĖTYRA EN PLEIN AIR

0
20
buga magnetukai paziege 1

Mylintys lietuvių kalbą lauki-ami Pažiegėje – pastebėjimų, įsiklausymų ir įžvalgų plenere – Kazimiero Būgos gimtojoje sodyboje.

Atvykti galite bet kada nuo liepos 22 iki 24 dienos (nuo ketvirtadienio iki šeštadienio).

Jeigu nakvosite muziejaus sodyboje, atsivežkite palapines ir kitus (iš)(su)gyvenimo reikmenis. Pageidautina turėti (į)(užsi)rašymo ir (į)vaizdinimo priemones, interneto prieigą.

Ką veiksime?

Brandinsime ir išbandysime Kazimiero Būgos memorialinio muziejaus bei Sartų kultūros kelio vizijas. Žr.: http://www.buga.zarasumuziejus.lt/sartu-kulturos-kelias/
Pristatysime ir aptarsime knygą „Dusetų Kaimų paLikimas“. Žr.: http://www.buga.zarasumuziejus.lt/dusetu-krastotyra/dusetu-kaimu-palikimas/; Prof. Liberto Klimkos knygos apžvalga kultūros metraštyje „Gimtasai kraštas“: http://www.ziemgala.lt/lt/metrastis-gimtasai-krastas/gimtasai-krastas-20202/dusetu-kaimu-palikimas
Pasimokinsime atrasti esmėvokų ir įsteigsime esmėvokų žinyno – Esmyno – sudarymo santalką. Šį tyrimą atgaivinsime ir tobulinsime – http://www.buga.zarasumuziejus.lt/uncategorized/k-bugos-ikvepti-ir-a-j-greimo-pakyleti-parasysime-lietuvos-didziaja-knyga-arba-kas-pasiims-nobelio-premija-kurios-nusipelne-algirdas-j-greimas/ (pakeisime esmėvokos formalų pavaizdavimą ir lavinsimės keturiais žodžiais išreikšti esmingas išvadas).
Kopsime į Vosgėlių, Antažiegės Avižių piliakalnius. Žr.: https://www.piliakalniai.lt/district2.php?rajonas_id=5
Maudysimės, plaukiosime ir žvejosime Žiego, Žiegelio, Plavio, Plavelio, Paščio ežerėliuose, Šventosios bei Indrajos upelėse.
Šiuos ir kitus ketinimus įgyvendinsime artimųjų grupelėmis ir savo transporto ekipažais, laikydamiesi saugumo patarimų.

Kaina artimųjų būreliui (bendrakeleiviams) 15 eurų. Galima atsilyginti ar prisidėti taip pat ir muziejaus gerbūvio paslaugomis.

Perduokime šią žinią kitiems ir pasidalinkime ketinimais…

Zarasų krašto muziejaus padalinys Kazimiero Būgos memorialinis muziejus

rytispivoriunas@gmail.com, tel. 860691929

Dusetu kaimu paLikimai Gimtasis krastas 001 1

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite