KOKIUS TAPETUS PASIRINKTI?

0
112
tapetai

Apdailos prekių parduotuvėse galime rinktis iš daugybės tapetų rūšių, tad nieko nuostabaus, kad gana dažnai keliamas klausimas, kokia pasirinkimo galimybė galėtų būti pačia geriausia – popieriniai tapetai, skysti tapetai, fototapetai, ir t.t. Įvertinę pagrindinius pasirinkimo galimybių privalumus ir trūkumus apsispręsti galėsite gerokai paprasčiau, taigi, kokios savybės būdingos kiekvienam šių pasirinkimų?

Popieriniai tapetai

Tai – vienas pigiausių pasirinkimų. Popieriaus pagrindu pagaminti tapetai tinka visoms patalpoms, kuriose nėra labai drėgna, tokius tapetus paprasta klijuoti, jie leidžia sienoms natūraliai „kvėpuoti“ ir t.t. Itin didelį popierinių tapetų pasirinkimą galėsite rasti kone kiekvienoje apdailos prekių parduotuvėje, tad tikrai atrasite tokias pasirinkimo galimybes, kurios geriausiai pateisintų jūsų individualius poreikius. Vis dėlto, svarbu žinoti, kad šio tipo tapetai nėra ilgaamžiai (vidutinė jų eksploatavimo trukmė siekia vos 5 metus), jie gana greitai išblunka nuo saulės ir visiškai netinka drėgnoms patalpoms.

Viniliniai tapetai

Šio tipo tapetų pasirinkimas taip pat yra labai gausus – tuo įsitikinsite apsilankę šioje svetainėje. Priešingai nei popierinius tapetus, vinilinius tapetus galima plauti, be to, jie nenublunka nuo saulės. Jei nusprendžiama rinktis reljefinius tapetus, jais galima nesunkiai užmaskuoti sienų defektus ir nelygumus. Nors vinilinių tapetų privalumų sąrašas yra ganėtinai ilgas, tačiau naudinga žinoti, kad jie prastai praleidžia orą, taigi, toks pasirinkimas nėra pats tinkamiausias miegamiesiems ar vaikų kambariams.

Flizelino tapetai

Šie tapetai yra ypatingai vertinami dėl jų ilgaamžiškumo. Flizelino tapetus yra labai paprasta klijuoti, jie padeda maskuoti sienų defektus bei leidžia sienoms „kvėpuoti“. Vis dėlto, šie tapetai gana dažnai yra gaminami su vinilo sluoksniu, kuris nėra pralaidus orui (jei pavyktų rasti flizelino tapetus be vinilo sluoksnio, tikėtina, kad tapetų kaina paprasčiausiai bus pernelyg aukšta).

Stiklo audinio tapetai

Gamintojų teigimu, šių tapetų eksploatavimo trukmė gali siekti net 30 metų, taigi, šio tipo tapetai puikiai tinka tais atvejais, kuomet ieškoma ilgaamžių medžiagų. Stiklo audinio tapetai yra nedegūs, atsparūs vandeniui ir dulkėms, tačiau šių tapetų dizaino pasirinkimas yra labai skurdus.

Skysti tapetai

Skysti tapetai dažniausiai pasirenkami tada, kuomet siekiama maskuoti sienų nelygumus. Skysti tapetai padeda izoliuoti šilumą ir garsą, jie yra atsparūs ugniai ir atrodo labai estetiškai. Naudojant skystus tapetus sienų atnaujinimas tampa gerokai greitesnis ir paprastesnis, tačiau šių tapetų kaina įprastai yra gana aukšta.

Tapetai iš gamtinių medžiagų

Šiandien vis dažniau nusprendžiama rinktis iš gamtinių medžiagų pagamintas apdailos medžiagas, tad nieko keisto, kad natūralūs tapetai taip pat tampa gana dažnu pasirinkimu. Šio tipo tapetai nekelia alergijos, užtikrina puikią garso ir šilumos izoliaciją ir nenublunka nuo saulės, tačiau svarbu įvertinti, kad tokie tapetai nėra atsparūs drėgmei.

Dažomi tapetai

Dažymui pritaikyti reljefiniai tapetai padeda paprasčiau maskuoti sienų nelygumus, jie yra atsparūs vandeniui,  puikiai izoliuoja triukšmą ir šilumą. Nors tokie tapetai atrodo tikrai labai estetiškai, tačiau dažant pirmą kartą prireikia gana nemažai pastangų – įprastai prireikia bent dviejų dažų sluoksnių. Vis dėlto, naudinga žinoti ir tai, kad tokio tipo tapetai gali būti dažomi dar ir dar kartą, todėl ateityje namų atnaujinimas vyks gerokai greičiau.

Fototapetai

Fototapetai – tai originalus namų atnaujinimo būdas. Šiandien galime rinktis iš tikrai gausaus tokių tapetų pasirinkimo, todėl turėsite galimybę susikurti originalų namų interjerą. Šių tapetų kaina yra aukštesnė nei kitų tipų tapetų, tačiau įvertinkite tai, kad fototapetais puoštų sienų nebereikės papildomai dekoruoti.

Atnaujinę sienas taip pat galite pasidairyti baldų ar kitų interjero detalių: didelį jų pasirinkimą rasite čia.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite