REGIONINĖS XIII LIETUVOS NEĮGALIŲJŲ DRAUGIJOS SPORTO ŽAIDYNĖS UTENOJE

0
37
1
Liepos 13 d. Utenos daugiafunkciniame sporto centre įvyko regioninės XIII Lietuvos neįgaliųjų draugijos atrankinės sporto žaidynės. Gražia tradicija tapusios sporto žaidynės sulaukė entuziastingų žmonių iš Utenos, Rokiškio, Ignalinos Švenčionių, Visagino. Zarasų rajono neįgaliųjų draugiją atstovavo sportininkai iš Dusetų. Atrankinės sportinės žaidynės vyks septyniuose Lietuvos miestuose.

 
Šventės atidarymą paskelbė ir susirinkusius pasveikino Utenos neįgaliųjų draugijos pirmininkė Sandra Ragaišytė, Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkas Ignas Mačiukas, Utenos savivaldybės vicemeras Vitalijus Šeršniovas, jauniausia Lietuvoje savivaldybės tarybos narė Eglė Zarankaitė. Vicemeras Vitalijus Šeršniovas komandų vadovams įteikė Utenos savivaldybės paruoštas dovanas, o vadovai šventės organizatoriams perdavė atvežtus suvenyrus. Gražios dienos, geros nuotaikos  ir puikių sportinių rezultatų linkėjo į šventę atvykęs Eurovizijos dainų dalyvis Andrius Pojavis. Dainininkas koncertavo be jokio atlygio, sportinėse žaidynėse dar ir savanoriavo.
 
Nors ir negausus, bet geranoriškai nusiteikusių dusetiškių būrelis, sutikęs dalyvauti žaidynėse, galėjo rinktis ne daugiau kaip 2 sporto šakų rungtis. O rinktis buvo iš ko ir kiekvienam pagal fizines galimybes. Žaidynių dalyviams buvo parengtos aktyvios sportinės rungtys: šaškės, šachmatai, bočia, smiginis, krepšinio baudų metimas, rankų lenkimas.
Žaidynėse dalyvavo Lietuvos triračių sporto asociacija (LTSA) įkurta 2018 m. Tai savarankiška Lietuvos neįgaliųjų sporto organizacija, propaguojanti, plėtojanti ir koordinuojanti triračių sportą Lietuvoje. Tai sporto šaka, kurioje bėgimui naudojamas specialios konstrukcijos triratė priemonė. Šis sportas tinka sergantiems cerebriniu paralyžiumi, turintiems judėjimo sutrikimų, žmonėms, kurie gali remtis kojomis. Bėgimas su triračiais yra įtrauktas į parolimpinę žaidynių programą ir žaidynėse turėtų debiutuoti 2024 metais. Triračių sportas buvo pradėtas vystyti Danijoje. LTSA atstovai populiarina triračių sportą, padeda atrasti daugiau galimybių žmonėms su negalia pozityviai integruotis į aktyvų ir pilnavertį visuomenės gyvenimą, rengia įvairius renginius, treniruotes, stovyklas, ieško talentingų sportininkų, galinčių atstovauti Lietuvą čempionatuose ir tarptautiniuose sporto renginiuose. Utenos sporto arenos salėje, žaidynių dalyviai, praėję savo rungtis, susidomėję ir norintys, galėjo išbandyti bėgimą su triračiais. Vilniuje treniruotės vyksta aktyvaus užimtumo centre „Eik“.
 
Nors, kaip sakoma, svarbu ne laimėti, o dalyvauti, bet medalį už nuopelnus gauti dar smagiau. Zarasų rajono neįgaliųjų draugijai atstovavę ir besivaržę 6 žaidėjai iškovojo penkis medalius. Rankų lenkimo rungtyje I vietą užėmė Rimantas Namajuška. Mišrioje komandos kategorijoje bočios varžybose I vietą užėmė Daiva Stasiškienė, Rita Jakšienė, Viktor Gorpinič. Krepšinio baudų metimų varžybose II vietą užėmė Zena Steponavičienė. Visi žaidynių dalyviai buvo apdovanoti prisegamais ženkliukais. Žaidynių dalyviai buvo aprūpinti mineraliniu vandeniu ir maisto paketais. Sportinės žaidynės dalyviams dovanojo linksmas ir džiugias akimirkas, gražų tarpusavio bendravimą.  Lietuvos neįgaliųjų draugijos XIII finalinės varžybos planuojamos Kaune.
 
Sportinis sezonas tik prasideda. Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos sportininkų laukia dar ne vienos varžybos. Palinkėkime jiems sėkmės!
 
Dėkojame Kultūros centro Dusetų dailės galerijos direktoriui Alvydui Stauskui už suteiktą transportą, vairuotojui Olivijui Čypui – už saugų vežimą. Už rūpestingai organizuotą kelionę į sporto žaidynes Utenoje tariame AČIŪ Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkei Vilhelminai Dubnikovai.
 
Zarasų r. neįgaliųjų draugijos narė
Laima Gorpinič

3

2

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite