TEATRO STOVYKLOS METU SALAKE ATGIJO ELNIAŽUVĖS IR KITI MISTINIAI PERSONAŽAI

0
51
2

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras ne tik organizuoja renginius ir mėgėjų meno veiklas visame Zarasų rajone, bet ir stengiasi vasaros laikotarpiu pasiūlyti turiningų laiko praleidimo būdų vaikams ir jaunimui. Šiais metais, kartu su Daugpilio rajono savivaldybės kultūros skyriumi vykdant projektą „Old like new“ („Senas kaip naujas“), liepos 23 – 25 dienomis Salake buvo suorganizuota teatro stovykla jaunimui „YOUTHEATRE“ („youth“ – jaunimas, „theatre“ – teatras), kurioje dalyvavo jaunuoliai iš Zarasų ir Daugpilio rajonų.

Su jais dirbo puikūs režisieriai Gražina Karlaitė (Zarasai) ir Viktors Jansons (Daugpilis). Taikydami skirtingus metodus, režisieriai mokė vaikus improvizacijos, vaidybos pagrindų, lankstumo bei išmonės. Stovykloje buvo gvildenamos Zarasų atsiradimo legendų temos, įkūnijami įvairūs personažai, formuojamos gyvos elniažuvės ir kitų mistinių būtybių skulptūros. Režisierė Gražina Karlaitė dalinosi savo mintimis apie tokių stovyklų naudą: „Teatriniai projektai suteikia galimybę vaikams visapusiškai tyrinėti meno pasaulį, patiems aktyviai veikti, numatyti, ieškoti ir atrasti, spręsti problemas. Teatras padeda susidaryti vientisus meninius vaizdinius, vienu metu išbandyti ir derinti saviraišką bei kūrybą vaizdu, žodžiu, judesiu, garsu, balsu“.

Taip pat stovyklos metu į Zarasų kultūros centro Salako teritorinį padalinį atkeliavo iš minėto projekto įsigyti kino ekranas ir projektorius, kurių dėka Salake dabar bus galima organizuoti kino seansus miestelio gyventojams bei svečiams ir kuriuos pirmieji išbandė bei įvertino stovyklos dalyviai – jiems buvo suorganizuotas filmų vakaras.

Norime padėkoti stovyklos dalyvius šiltai priėmusių Salako svečių namų šeimininkei Audronei Krumcholcienei, Zarasų kultūros centro Salako teritorinio padalinio vadovei Ritai Pumputei ir kultūros centro darbuotojams Skaidrei Vanagaitei, Viktorui Lapėnui ir Tomui Žiliukui, kurie rūpinosi, kad jaunimas stovyklautų įdomiai, saugiai ir išsivežtų geriausius įspūdžius iš Salako.

Nors kelionės į ir iš Latvijos vis dar yra lydimos patikrų, saugumo reikalavimų, papildomų dokumentų, tačiau džiaugiamės, kad projekto veiklos jau po truputį juda į priekį. Artimiausiu metu projekte „Old like new“ yra numatytas rugpjūčio 14 d. Sėlių aikštėje vyksiantis festivalis „The healing water“ („Gydantis vanduo“), kurio metu ypatingas dėmesys bus skirtas senjorams – organizuojama paskaita apie vandens gydomąsias savybes, meno terapijos užsiėmimai. Šių žinių užtvirtinimą planuojame sveikos gyvensenos stovykloje senjorams, kurią taip pat tikimės suorganizuoti dar šiais metais. Sekite informaciją apie projektą „Old like new“, būkite sveiki ir aktyvūs.

Projekto vadovė Aleksandra Pulokienė

Informacija apie projektą:

2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektas Nr. LLI-541 „Developing deprived territories‘ network in Daugavpils and Zarasai regions by using lifelong learning, cultural and healthy lifestyle‘s activities. Old like new“

Projekto trukmė: 2020-08-03 – 2022-02-02 (18 mėnesių)

Visas projekto biudžetas – 230000,00 Eur.

Iš jų – bendrasis Europos regioninės plėtros fondo finansavimas – 195 500,00 Eur.

Daugiau info: www.zkc.lt

www.latlit.eu

www.europa.eu

Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio straipsnio turinį atsako Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

image00039

image00048

image00103

Healing water logos

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite