PO GAISRO PADANGŲ PERDIRBIMO ĮMONĖJE APLINKOSAUGININKAI ATLIKS NEPLANINĮ PATIKRINIMĄ

0
26
1

Po gaisro, liepos 24 d. įvykusio Zarasuose esančioje UAB „Torgita“, Aplinkos apsaugos departamentas pradės neplaninį patikrinimą. Įmonėje degė ne padangų atliekos, o gamybos produkcija – gumos granulės.

Gavę pranešimą apie padangų perdirbimo įmonėje kilusį gaisrą, budintys Utenos valdybos Utenos gyvosios gamtos apsaugos ir aplinkos apsaugos inspekcijų pareigūnai iškart nuvyko nurodytu adresu. Įvertinus situaciją, buvo iškviesti Aplinkos apsaugos agentūros Šiaurės rytų Lietuvos aplinkos tyrimų specialistai paimti oro mėginių lakiųjų organinių junginių tyrimams. Taip pat tyrimams paimti ir nuotekų mėginiai, kad būtų nustatytas gaisrui gesinti naudoto vandens užterštumas.

„Šįkart didesnės nelaimės pavyko išvengti – suveikė apsaugos sistemos, ugnis sandėlyje buvo greitai pastebėta, todėl ugniagesiai per trumpą laiką turėjo galimybę suvaldyti ugnies židinį, neleido jam išplisti. Taip pat svarbu, kad įmonėje degė ne padangų ar kitos atliekos, o jau galutinis produktas – gumos granulės“, – sakė Utenos GGAI viršininką pavaduojantis vyr. specialistas Edgaras Vilutis.

Pernai šią padangų perdirbimo įmonę aplinkosaugininkai tikrino du kartus. Nustatyti sąlygiškai nedideli negamybiniai pažeidimai – neteisingai užpildytas tarptautinio atliekų vežimo lydraštis ir neteisingai vedama atliekų apskaita. Už pažeidimus pritaikytos poveikio priemonės – protokolas juridiniam asmeniui ir administracinio nusižengimo protokolas.

2

3

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite