KAMARIŠKIŲ DVARO RENESANSAS PRASIDEDA SU JAUNIMO IŠ ZARASŲ KRAŠTO PAGALBA

0
26
1
Liepos 18-25 dienomis Kamariškių dvaro teritorijoje vyko stovyklų ciklas, kuriose dalyvavo 16 jaunuolių iš Zarasų rajono kaimiškų vietovių. Ši stovykla yra VŠĮ „Neformalaus ugdymo namai“ vykdomo projekto „Jaunimo bendruomeniškumo skatinimas prikeliant vietos kultūros paveldą – Kamariškes” dalis (Nr. ZARA–LEADER 6B–MKV–15-04-2020).

 
Su jaunimu dirbo jaunimo darbuotojų ir savanorių komanda iš Inovatorių Slėnio, įsikūrusio Antalieptėje. Stovykla turėjo du pagrindinius tikslus – prisidėti prie dvaro teritorijos atkūrimo bei susikurti aplinką, kurioje būtų gera kartu gyventi. Visos stovyklos metu jaunuoliai gyveno palapinėse šalia dvaro esančiame parke.
 
Nors stovyklos buitis nebuvo lengva, stovyklos metu įkurtos erdvės bei užsiėmimai buvo tikrai smagūs. Per aštuonias stovyklos dienas su istoriku iš Zarasų krašto Šarūnu Subatavičiumi vaikai susipažino su dvaro istorija, o su gamtininko Žydrūno Sinkevičiaus pagalba tyrinėjo aplink dvarą esančią gamtą, kuri garsėja savo bioįvairove. Stovyklos metu jaunimas taip pat sutvarkė erdvę aplink vieną iš dvaro parke esančių kūdrų, dvaro ledainę bei pagrindinio flygelio rūsį. Jaunimui pavyko susikurti ir dvi erdves stovyklos veikloms. Pirmoji buvo įkurta atstatytame dvaro flygelyje – ši po stogu esanti erdvė tapo žaidimų bei filmų vakarų vieta. Antrąją edvę vaikai įkūrė atkasę vieną iš dvaro rūsių. Joje po atviru dangumi jie galėjo žaisti, valgyti ir netgi paskutinę stovyklos naktį kartu su jaunimu iš Samanių vaikų dienos centro surengti diskoteką.
 
Kamariškių dvaras – išskirtinė vieta Zarasų rajone. Šešioliktą amžių menantis dvaras ilgą laiką buvo apleistas. Tačiau dabar savanorių, jaunimo ir kitų rūpestingų žmonių dėka dvaras po truputį atgyja naujam gyvenimui. Ateityje jis turės virsti unikalia erdve, pritaikyta ramiam, lėtam poilsiui bei muzikos ir vizualiųjų menų renginiams. Daugiau apie dvaro istoriją ir ateities viziją galite sužinoti čia: http://www.kamariskiudvaras.lt/
 
Kviečiame pamatyti stovyklos akimirkas.

2

3

4

 
 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite