ZARASŲ RAJONE ĮKURTI BENDRUOMENINIAI VAIKŲ GLOBOS NAMAI IR VAIKŲ DIENOS CENTRAI

0
36
mfoto w105
Zarasų rajono savivaldybės administracija kartu su partneriais Zarasų rajono Antazavės socialinių paslaugų centru „Kartų namai“, Zarasų rajono Sadūnų kaimo bendruomene, Salako bendruomene „Sakalas“ sėkmingai įgyvendino projektą „Bendruomeninių vaikų globos namų ir vaikų dienos centrų tinklo plėtra Zarasų rajono savivaldybėje“ (toliau – Projektas).

Projekto tikslas – sukurti sąlygas, reikalingas veiksmingam ir tvariam perėjimui nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų Zarasų rajone.
 
Projekto įgyvendinimo metu įkurti treji bendruomeniniai vaikų globos namai Zarasų rajone. Be tėvų globos likusiems vaikams neteks augti valdiškuose globos namuose, Projekto metu sudarytos galimybės vaikams augti šeimos modelio bendruomeniniuose vaikų globos namuose, kurie užtikrins vaikų integraciją į bendruomenę bei augimą aplinkoje, artimoje šeimos aplinkai.
 
Siekiant didinti vaikų užimtumą, savarankiškumą, ugdyti socialinius ir buities įgūdžius Projekto įgyvendinimo metu taip pat įkurti trys vaikų dienos centrai (Antazavėje, Salake ir Sadūnuose).
 
Projekto įgyvendinimas padėjo sumažinti stacionariose įstaigose gyvenančių vaikų skaičių ir prisidėjo prie to, kad nauji paslaugų gavėjai, šiuo metu negyvenantys globos įstaigose, nebepateks į jas dėl išvystytų paslaugų bendruomenėje bei prisidėjo prie ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikų visapusiško ugdymo, užimtumo didinimo, įtraukties į bendruomenę skatinimo.
 
Bendra Projekto vertė 201.415,16Eur, iš kurių 164.733,30 Eur – Europos regioninės plėtros fondo lėšos, 36.681,86 Eur – Zarasų rajono savivaldybės biudžeto lėšos.
 
Investicijų ir plėtros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite