IŠ KO GAMINAMO LAUKO STALIUKAI?

0
30
stolikogrodowyxd

Yra daug medžiagų, iš kurių gaminami lauko staliukai, ir kiekvienas iš jų turi savo privalumų ir trūkumų. Kokie yra populiariausi sprendimai šioje srityje ir kuo jie pasižymi?

Lauko staliukai pagaminti iš įvairių rūšių medienos
Pasirodo, tam tikros medienos rūšys taip pat puikiai tinka terasoms ar balkonams skirtiems baldams gaminti. Taigi lauko staliukai gali būti pagaminti, pvz., iš pušies medienos, kurios drėgmė turėtų būti ne didesnė kaip 8%, kad ji netaptų jautri kenkėjams. Kita medienos rūšis yra akacija, kuri laikoma beveik nesunaikinama ir kuri nėra labai jautri pelėsiams ar grybeliams.

Madingas ir universalus rotangas
Rotangas yra medžiaga, gaunama iš Pietryčių Azijoje augančio vijoklinio augalo – rotanginio kaliamo. Jei jis tinkamai apdorojamas, jis tampa lankstus ir lengvai formuojamas. Dėl šios priežasties jis puikiai tinka gaminti lauko staliukus, kurie atrodo tikrai ypatingai, taip pat mažuose balkonuose ir terasose.

Žinoma, medis ir rotangas nėra vienintelės medžiagos, naudojamos sodui skirtus stalus gaminti. Plastikas ir metalas taip pat yra populiarūs, jei jie yra tinkamai apsaugoti nuo pažeidimų, pvz., dažant milteliniu būdu.

Plastikinis sodo stalas
Žinoma, be utilitarinių sumetimų, mums labai svarbu ir reikšminga, kaip stalas atrodo arba kokio stiliaus jis pagamintas. Stalo dizainui įtakos turi ne tik jo forma, bet, žinoma, ir medžiaga. Sodo stalas turėtų būti pagamintas iš oro sąlygoms atsparios medžiagos. Paprastai gamintojas informuoja, ar medžiaga tinkama naudoti lauke. Labiausiai oro sąlygoms atsparios medžiagos yra technorattano pynimas arba kiti plastikai. Taip pat tinka metalai, pavyzdžiui, plieninis arba aliumininis pagrindas. Miltelinė metalo danga padeda apsaugoti metalą nuo išorinių veiksnių, ypač drėgmės, todėl metalas nerūdija. Mediniai stalai atrodo gražiai ir kilniai, tačiau iš vietinės medienos, pavyzdžiui, eglės, pagaminti stalai reikalauja intensyvios priežiūros, o egzotinė mediena, kurios natūralios savybės apsaugo ją nuo drėgmės, yra daug patvaresnė ir tvirtesnė. Medžiagos taip pat lemia stalo pobūdį – medis puikiai tinka kaimo, laisvalaikio sodams – jis yra malonus, kaimiškas, sušildo interjerą ir gerai dera su augmenija. Metalas arba stiklas yra modernios medžiagos – jos puikiai atrodys geometrinėse ir moderniose erdvėse, namų soduose, miesto ir net komercinėse erdvėse. Kita vertus, „Technorattan”, priklausomai nuo spalvos ar pynimo storio, gali būti kasdieniškas, kaimiškas (storas pynimas, smėlio ar rudos spalvos) arba modernus (pilkos ir juodos spalvos).

Žinoma, be stalo išvaizdos ir dizaino, svarbu ir jo funkcionalumas bei naudojimo patogumas. Tam tikra prasme tam įtakos turi stalo medžiaga – drėgmei ir kitiems atmosferos veiksniams atsparioms medžiagoms reikės mažiau priežiūros. Juos taip pat bus lengviau valyti.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite