EUROPOS JUDUMO SAVAITĖS RENGINIAI ZARASUOSE

0
19
2021 EMW 20 Years Logo LT

Europos Judumo savaitė – tai didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Jos renginiai kasmet vyksta rugsėjo 16–22 dienomis. Šios kampanijos metu Europos Sąjungos šalyse yra organizuojami švietėjiški renginiai apie aplinkai nekenksmingų transporto priemonių naudojimą mieste, jų naudą sveikatai ir ekonomikai, gyventojai skatinami nors vienai dienai – rugsėjo 22 d. atsisakyti automobilio ir rinktis viešąjį transportą, dviratį, paspirtuką ar keliauti pėsčiomis, organizuojamos įvairios smagios veiklos, renginiai, varžybos, pristatomi pėsčiųjų maršrutai. 2021 metų Europos judumo savaitės tema – Saugus ir sveikas tvariai judėdamas. Šiemet tema pasirinkta paminint sunkumus, kuriuos visi patyrė per COVID-19 pandemiją, todėl Europos judumo savaitės metu bus keičiamasi gerąja patirtimi, kaip miestai gebėjo greitai atsigauti ir aktyviau judėti tvariai.

Zarasai jungiasi prie Europos Judumo savaitės ir kviečia prisijungti prie renginių, kurie vyks:
 
– visose Zarasų rajono bendro ugdymo mokyklose rugsėjo 22 d. pirma pamoka bus skirta Europos Judumo savaitei paminėti „Aplinkai nekenksmingos transporto priemonės – jų nauda sveikatai ir ekonomikai“ ir/arba „Judėjimas – tai sveiko gyvenimo pagrindas“; 
 
– rugsėjo 20–22 d. Zarasų rajono „Lakštingalos“ mokykla organizuos ikimokyklinio ugdymo grupių išvykas į miestą: „Einu ir stebiu“;
 
– rugsėjo 19 d. 11 valandą vyks pėsčiųjų žygis aplink Zaraso ežerą, norintys dalyvauti renkasi prie Zarasų apžvalgos rato. Žygį organizuoja Zarasų žygeivių klubas, žygio vadovė Birutė Giedraitienė;
 
– rugsėjo 22 d. 10 valandą vyks žygis su šiaurietiškomis lazdomis Zaraso ežero saloje, norintys dalyvauti renkasi prie Švietimo pagalbos tarnybos pastato. Žygį organizuoja Trečiojo amžiaus universiteto vadovė Nadiežda Matušova.
 
Kviečiame prisijungti !

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite