IN MEMORIAM ALGIRDAS VAPŠYS

0
40
958

Rugsėjo 17-ąją, eidamas aštuoniasdešimt aštuntuosius metus, mirė žinomas inžinierius statybininkas, tarybinės ir nepriklausomos Lietuvos visuomenės bei politikos veikėjas Algirdas Vapšys. Sustojo plakusi

širdis žmogaus, daugelį dešimtmečių sąžiningai dirbusio, labai mylėjusio gyvenimą, Lietuvą, savo gimtąjį Salaką, žmones, neabejingo kitų nelaimėms ir likimams.
Gimė Algirdas Vapšys Salake 1933 m. lapkričio 30 d.

1952 m. Salako vidurinėje mokykloje įsigijo brandos atestatą. 1957 m. su pagyrimu baigė Kauno politechnikos instituto Hidrotechnikos fakulteto Kelių inžinieriaus specialybę.
1958–1965 m. karjeros pradžia Vilniaus statybos treste. 1966–1975 m. Vilniaus pirmajame statybos treste jam buvo patikėtos valdytojo ir vyriausiojo inžinieriaus pareigos. Po stažuotės Maskvoje dešimt metų Algirdas Vapšys dirbo statybos ir montavimo tresto „Vilniaus statyba“ vyriausiuoju inžinieriumi. Nuo 1980 iki 1990 m. jis Statybos ministro pavaduotojas. 1989 metais Algirdui Vapšiui buvo suteiktas docento vardas.

Nepriklausomoje Lietuvoje jis aktyviai dalyvavo politiniame gyvenime. 1990 metais jis tapo Statybos ir urbanistikos ministru pavaduotoju, o 1992 m . jis jau Statybos ir urbanistikos ministras. 1994–2001 m. dirbo konsultacinėje firmoje. 2001–2006 m. ministro pirmininko Algirdo Brazausko patarėjas investicijos klausimais. 2000–2006 m. Valdovų rūmų paramos fondo valdybos narys, 2006–2010 m. pirmininkas. Vadovaudamas fondui, rūpinosi Valdovų rūmų atstatymu. Ryškų pėdsaką velionis paliko gimtajame Salake. Jis nuolat rėmė savo žemiečių darbus ir gražias iniciatyvas. Atgimimo pradžioje atgijo Salake idėja – atstatyti bažnyčios smailę. Šį svarbų sumanymą salakiečiams padėjo įgyvendinti jų žemietis Algirdas Vapšys, bedirbdamas Statybos ministro pavaduotoju. 2004 m. apdovanotas ordinu ,,Už nuopelnus Lietuvai” Riterio kryžiumi. 2005 m. Algirdas Vapšys tapo Salako krašto Garbės piliečiu ir jis buvo apdovanotas ženklu ,,Už nuopelnus Salako kraštui” Po dešimtmečio jam buvo įteiktos ir Zarasų krašto Garbės piliečio regalijos. Anapilin išėjo neeilinė asmenybė, savo gyvenimu ir darbais nusipelniusi didžiausios pagarbos ir atminimo. Nuoširdi užuojauta žmonai Eugenijai,. dukromis Ingridai, Gintarei, Živilei, gausiam anūkų būriui, visiems artimiesiems ir visam Salako kraštui.

Rajono Savivaldybė ir Salako seniūnijos bendruomenė

{jcomments off}

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite