APVA MAŽAS PAJAMAS GAUNANČIUS GYVENTOJUS KVIEČIA TEIKTI PARAIŠKAS SAULĖS ELEKTRINIŲ ĮSIRENGIMUI

0
14
2021 09 21 saules

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) 2021 rugsėjo 1 d. paskelbė kvietimą teikti paraiškas pagal 2021 m. Klimato kaitos programos priemonę „Atsinaujinančių energijos išteklių (saulės) panaudojimas nepasiturinčių fizinių asmenų elektros energijos reikmėms ir (ar) iškastinį kurą naudojančių šilumos įrenginių pakeitimui“ mažas pajamas gaunantiems gyventojams, norintiems gauti finansavimą saulės elektrinių įsirengimui arba iškastinį kurą naudojančių šilumos įrenginių pakeitimui į šilumos siurblius ar biokuro katilus.

Priemonei iš Klimato kaitos programos skirta 1 mln. eurų. Paraiškas gyventojai gali teikti iki 2021 m. gruodžio 31 d. per APVA informacinę sistemą APVIS. Anksčiau pasibaigus Priemonei skirtoms lėšoms kvietimas bus stabdomas ir paraiškos nebus priimamos.

Finansavimas teikiamas nepasiturintiems gyventojams, kuriems įstatymo nustatyta tvarka 6 mėnesius nepertraukiamai iki metinės sąmatos patvirtinimo dienos, t. y. iki 2021 m. kovo 31 d., buvo teikiama valstybės piniginė socialinė parama. Nepasiturinčio gyventojo statusą APVA tikrina Socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje (SPIS).

Remiama veikla – iki 10 kW galios saulės elektrinių, skirtų elektros energijos gamybai nepasiturinčių gyventojų namų ūkio reikmėms įrengimas ir (ar) iškastinį kurą (gamtines dujas, dyzelinį krosnių kurą, akmens anglį, durpių briketus ir kt.) naudojančių šilumos gamybos įrenginių keitimas. Finansavimo dydis apskaičiuojamas pagal nustatytus fiksuotus dydžius.

Detali informacija ir sąlygos kompensacinei išmokai gauti nurodyti tinklalapyje: https://apvis.apva.lt/paskelbti_kvietimai/atsinaujinanciu-energijos-istekliu-saules-panaudojimas-nepasiturinciu-fiziniu-asmenu-elektros-energijos-reikmems-ir-ar-iskastini-kura-naudojanciu-silumos-irenginiu-pakeitimui.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite