IGNALINOS KREDITO UNIJOS ZARASŲ SKYRIUS ŠVENČIA PENKIOLIKTĄJĮ GIMTADIENĮ

0
42
241859242 294831629118079 4345193921810608765 n

Lygiai prieš 15 metų Zarasuose duris atvėrė Ignalinos kredito unijos skyrius. Per tą laiką nemažai Zarasų krašto žmonių jau išbandė įvairias unijos paslaugas. Ne tik išbandė, tačiau ir grįžta naudotis naujomis bei atsiveda savo draugus ir pažįstamus.

Daiva Svidinskienė, unijos Zarasų skyriaus vadovė, paklausta apie tai, kokie klientai yra šio krašto žmonės, susimąsto ir sako – visų pirma jie yra taupūs. „Zarasų rajono žmonės yra taupūs. Galiu pagrįsti tai labai paprastu pavyzdžiu: iš visų mūsų finansinių paslaugų, populiariausi čia yra terminuoti indėliai“.

Kita vertus, Zarasuose fiziškai nebeliko nė vieno iš didžiųjų komercinių šalies bankų. Todėl vis daugiau žmonių renkasi ir įvairias kitas finansines paslaugas.

„Ateina nemažai klientų, kuriems reikia atsidaryti einamąsias sąskaitas, persivesti ar išsigryninti pensijas, mokėti mokesčius. Kiti skuba naudotis mūsų vartojimo ar kitomis paskolomis. Galiausiai, visada konsultuojame taupymo ar kitais finansų klausimais. Esame bendruomenės bankas, kuriame yra laukiamas kiekvienas Zarasų ir Zarasų rajono gyventojas“, – teigia D. Svidinskienė.

Pirmuosius žingsnius Zarasuose Ignalinos kredito unijai padėjo žengti vietos ūkininkai.

„Ūkininkė J. Vaitonienė atvyko į Ignaliną su pasiūlymu atidaryti Zarasuose kredito unijos kasą. Unija yra kooperatinis bankas, kuriam reikalingi žmonės – nariai. Jais tapti pasiūlėme rajono ūkininkams ir gana greitai čia jau turėjome per 50 narių. Suprantama, kad pirmieji mūsų projektai  čia buvo ūkininkų veiklos, plėtros finansavimas“, – pasakoja D. Svidinskienė.

Anot jos, unija neapsiriboja tik finansinių paslaugų teikimu žmonėms, verslams, ūkiams. Ji yra ir aktyvus vietos bendruomenės narys.

„Kaip jau minėjau, esame bendruomenės bankas. Todėl turime ir norime būti bendruomeniški, dalyvauti įvairiuose čia vykstančiuose renginiuose, šventėse. Pavyzdžiui, mokyklose vaikams vedame finansinio raštingumo edukacines pamokėles, kiekvienais metais dalyvaujame miesto Derliaus šventėje, kurioje apdovanojame geriausius krašto ūkininkus“, – sako Ignalinos kredito unijos Zarasų skyriaus vadovė.

Unijos Zarasų skyrius yra įsikūręs adresu Sėlių a. 20/2. Susisiekti su juo galima ir telefonu +370 385 51582 bei el. pašto adresu zarasai@kreda.lt.

Ignalinos kredito unijos centrinė būstinė yra įsikūrusi Ignalinoje, o regioniniai skyriai veikia Zarasuose, Utenoje, Švenčionyse, Švenčionėliuose, Pabradėje ir Visagine. Unija yra Jungtinės centrinės kredito unijos „Kreda“ narė.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite