KODĖL SVARBU MOKYTIS IR ĮGYTI IŠSILAVINIMĄ?

0
83
logo 1

Mokymasis visą gyvenimą yra būdas patirti gyvenimo pilnatvę, o mokymosi maratoną reikia pradėti jau nuo pat gimimo. Kaip maistas maitina mūsų kūną, smalsumas ir nuolatinis susidomėjimas maitina mūsų protą ir sielą. Jau nuo pirmų gyvenimo akimirkų mokomės pažinti pasaulį, skaityti ir rašyti, vėliau reikia išsirinkti mokyklą ir aplinką, kurioje gera mokytis. Jei sunku priversti mokytis, čia yra keletas priežasčių, kodėl šiandien verta išbandyti naujus dalykus ir ugdyti smalsumą.

Pasitikėjimo savimi augimas ugdomas kartu su mokslo pagalba

Naujų dalykų mokymasis suteikia žmonėms pilnatvės ir pasiekimų jausmą, nes mes nešvaistome laiko pramogoms, tinginiui, o įgyjame vertingų žinių. Tai padeda labiau pasitikėti savimi ir jausti savo vertę. Šios dvi savybės yra būtinos sėkmingam asmeniniam ir profesiniam gyvenimui. Tik pasitikintis asmuo gali drąsiai žengti gyvenimo keliu ir susikurti norimą karjerą. Svarbu pasitikėjimą savimi ugdyti jau mokykloje, verta sužinoti apie viešojo kalbėjimo baimės atsikratymo mokymus, motyvaciją daryti namų darbus, papildomų kalbų mokėjimą.

Požiūris keičiasi tik tuomet, kai mokomasi tinkamoje aplinkoje, kuri suteikia motyvacijos tobulėti

Kartais, kai pradedame ko nors mokytis, net nepagalvojame, kad tai gali iš esmės pakeisti mūsų požiūrį į save ir aplinką. Mes pradedame matyti platesnę, gilesnę ir daugiau laisvės turinčią pasaulio teritoriją. Be to, profesija, kuri prieš tai visiškai nedomino gali būti tokia žavi, kad vėliau ji taps žvaigžde profesiniame kelyje ir atvers naujus horizontus. Mokantis svarbu nuolat tobulėti ir atrasti naujas mokslo sroves. Niekuomet negali žinoti, gal pabandęs atrasti savo svajonių kelią?

Mokydamiesi mes pasiruošiame gyvenimui ir jo sunkumų sprendimams

Vienintelis pastovus dalykas gyvenime yra pasikeitimas. Tai garsaus graikų filosofo Herakleito mintis ir ji tikrai yra teisinga. Mokymasis visą gyvenimą ir įgytos žinios gali padėti prisitaikyti prie netikėtų pokyčių. Tai tik dar kartą įrodo, kaip svarbu yra mokytis ir įgyti naujų kompetencijų kiekvieną dieną.

Lengva išmokti, kuomet pasirenkami tinkami mokytojai

Šiuo metu siūlomi įvairūs kursai, mokyklos ir net privačios. Tiesa, svarbu pasirinkti mums tinkamus ir profesionalius produktus. Visada verta ieškoti atsiliepimų iš žmonių, kurie jau išklausė kursą, mokėsi tam tikroje mokykloje.

Kaip pasirinkti tinkamą mokyklą?

Privati mokykla visuomet yra geriausias pasirinkimas vaikui, nes ten ugdomos jo geriausios savybės. Erudito Licėjus yra geras pasirinkimas privati mokykla „Erudito”. Mokykloje yra keletas svarbių taisyklių:

  • Ugdymas orientuotas į vaiką, mokytojas ir mokiniai yra lygiaverčiai. Ugdymas yra diferencijuotas ir individualizuotas, o ugdymo procesas aktyvus. Ugdymas patrauklus ir džiaugsmingas.
  • Orientuojamės į itin aukštus etikos ir mokymosi kokybinius standartus.Vertinamos ne tik mokinių žinios, bet ir įgytos bendrosios bei specialiosios kompetencijos.
  • 5-10 klasių mokinių žinios vertinamos pažymiais dešimties balų sistemoje, įgytos kompetencijos vertinamos aprašomuoju individualios pažangos (ideografiniu) metodu.
  • Mokslo metų pradžioje, susitikimo su tėvais metu yra aptariami individualūs ugdymo tikslai, du kartus per metus, kiekvieno semestro pabaigoje, formuojami vertinimo aprašai. Jie aptariami susitikimo su tėveliais metu.
  • Nuolatinis formalus mokinių pažangos vertinimas fiksuojamas elektroniniame dienyne.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite