PASIDARYK PATS NAMUOSE: GELINIS LAKAVIMAS

0
80
rankos

Tvarkingos rankos yra daugumos vizitinė kortelė. Tam, kad ji kuo ilgiau išliktų gražesnė galima pasitelkti įvairiausias manikiūro subtilybes. Viena iš jų yra gelinis lakavimas. Tiesa, atsitinka tokių atvejų, kad nėra laiko sau, tai ką jau kalbėti apie grožio salonus. Tam, kad būtų galima palepinti save laisvą minutę, gelinį lakavimą galima atlikti namuose, tačiau tam reikia turėti keletą daiktų, kurie padės įgyvendinti šią procedūrą.

Viskas turi prasidėti nuo manikiūro

Tam, kad galėtumėte tinkamai atlikti gelinį lakavimą, jums pirmiausiai reikės pasidaryti manikiūrą. Svarbiausia yra labai neskubėti ir turėti kokybiškus įrankius, kurie padės atlikti visą darbą. Pradėkite nuo nago formos, o ją geriausia sukurti su dildės pagalba. Nagų trumpinti su žirklutėmis nėra rekomenduojama, nes kerpant nagus galite pažeisti pačio nago plokštelę. Na, o jeigu vis dėlto labiau mėgstate žirklutes, o ne dildę, turite atsiminti, kad:

  • prieš kerpant, žirklutes dezinfekuokite, o rankas nusiplaukite muilu
  • kerpant nagus, ranką padėkite ant kieto paviršiaus
  • svarbiausia nagų nenukirpti per trumpai!
  • jeigu turite įaugusių nagų, juos geriau pašalinti specialiu pincetu
  • nagų kampai turi būti suapvalinti
  • galutinę formą padailinkite su dilde

Nagų formavimas dilde turi būti atliekamas kruopščiai – tik nesirinkite metalinės dildės. Geriausią dildę rasite specializuotoje manikiūro prekių parduotuvėje. Nagus dildinkite tik viena kryptimi (nebrūžinkite į abi puses). Kai nagų forma jau bus paruošta, pasirūpinkite vonele. Jums reikės nedidelio dubenėlio, su šiltu vandeniu (galite įlašinti kelis lašus eterinio aliejaus). Rankas pamirkykite apie 5 – 10 minučių. Per šį laiką suminkštės odelės ir jas galėsite lengvai pašalinti. Geriau odelių nekirpti, o jas pastumti su specialiu mediniu pagaliuku. Kai manikiūras yra baigtas, galite pradėti gelinį lakavimą.

Nuo ko pradėti gelinį lakavimą?

Viskas turi prasidėti nuo reikiamų priemonių susidėliojimo (jeigu neturi kažkurios priemonės, siūloma jas įsigyti specializuotose parduotuvėse). Jums reikės:

  • nagų nuriebalintojo
  • šepetėlio dulkių pašalinimui
  • grunto nagams
  • nagų lako pagrindo (bazės)
  • gelinių lakų
  • viršutinio lako sluoksnio (topo)
  • LED arba UV lempos nagams
  • aliejuko odelėms ir rankų kremo
  • 180 šiurkštumo dildės (pašiaušti nago paviršių)

Pirmiausiai reikia pašiaušti nago plokštelę, o tai padės padaryti 180 šiurkštumo dildė arba specialus blokelis. Pašiaušimas reikalingas tam, kad gelinis lakas geriau sukibtų su nago plokštele. Labai svarbu, kad tai darytumėte švelniai ir nepažeistumėte nago plokštelės. Šepetėliu pašalinkite atsiradusias dulkes. Nuriebalinkite nagus su tam skirtu specialiu skysčiu. Tuomet nagų galiukus patepkite gruntu (šis padeda lakui geriau sukibti su nagu), o jeigu jums gelinis lakavimas laiko trumpiau, gruntu galite dengti visą nagą. Po šio veiksmo, nagą padenkite gelinio lako pagrindu (baze) ir įkiškite nagus į UV lempą. Kai ši masė sustings, tuomet nagus užlakuokite norima gelinio lako spalva (geriausia tepti 2 sluoksnius, nebent spalva yra blanki, tuomet reikės 3). Po kiekvieno sluoksnio, nagus pakaitinkite UV lempoje. Galiausiai nagus padenkite viršutiniu sluoksniu (topu) ir vėl įkiškite į UV lempą. Jeigu viskas užstingo, tuomet odeles palepinkite aliejuku, o rankas – kremu.

Kas gali padėti, jog gelinis lakas išsilaikytų ilgiau ant nagų?

Gelinis lakavimas turi jums tarnauti apie 3 – 4 savaites, tačiau, jeigu taip jums nėra, tai gali būti dėl kelių priežasčių: netinkama nagų priežiūra arba organizmo atmetimo reakcija. Organizmui gali netikti šis svetimkūnis, todėl jis pradės atmetinėti gelinį laką. Šis pakitimas gali būti dėl hormonų. Nesijaudinkite, jums tik reikės dažniau atlikti manikiūrą. Na, o jeigu viskas gerai su hormonais, tuomet patikrinkite gelinio lako kokybę. Nekokybiški lakai linkę trumpai laikyti ir savaip deformuotis. Taip pat plaunant indus arba rūpinantis namų buitimi, geriau dėvėkite pirštines, o tai padės ilgiau išsaugoti manikiūrą.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite