„ZARASIŠKIAI MAŽAIS ŽINGSNELIAIS PAŽANGAUS KAIMO LINK“

0
24
20211006 095016

„LEADER. Pažangus kaimas. Dabartis. Vizija“. Tokiu pavadinimu spalio 6-7 d. Kaune vyko tarptautinė vietos veiklos grupių tinklo konferencija. Tikslas – kartu su kaimynais lenkais aptarti kaimo vystymosi tendencijas, pasidalinti patirtimi LEADER metodu įgyvendinamais projektais vietos veiklos grupių teritorijose, generuoti naujas projektų idėjas, aptarti Pažangaus kaimo koncepciją.  

Tarptautinę konferenciją pranešimu „LEADER/CLLD and our role in society today – How do we keep constantly reinventing ourselves?“ pradėjo ELARD prezidentė Marion Eckardt.

Toliau pranešimų sesiją tęsė VVGT ir Kauno r. VVG pirmininkė Kristina Švedaitė tema „Pažangaus kaimo link. Kaip žengiame šiuos žingsnius“. Menti programos pagalba buvo sugeneruota  dalyvių nuomonė apie tai, kas yra Pažangus kaimas!  Pažangus kaimas – technologijos, inovacijos, bendradarbiavimas, tvarumas, pokyčiai, žmonės… ir dar daug daug žodžių, kuriais galima apibūdinti Pažangaus kaimo viziją.

Zarasiškių nuveiktus darbus, įgyvendinant LEADER projektus, video pranešimu pristatė Zarasų-Visagino regiono vietos veiklos grupės pirmininkas  Arvydas Veikšra. Vienas įgyvendintas projektas – vienas rezultatas, tačiau laiko tėkmėje įgyvendinti projektai – yra matomi ir jų nauda –  akivaizdi. Keičiasi socialinė infrastruktūra, verslo aplinka bei gyvenimo kokybė kaime. Kaip sakė pirmininkas, geriau vieną kartą pamatyti, negu šimtą kartų išgirsti. Video pristatymas „Zarasiškiai mažais žingsneliais Pažangaus kaimo link“.  https://www.youtube.com/watch?v=Ku_hebNRCDk

Kolegų lenkų VVG „Lider Pojezierza“ pirmininko pavaduotojas Ireneusz Kostka savo pristatymu supažindino dalyvius su Pažangaus kaimo koncepcijos rengimu Lenkijoje. VDU Žemės ūkio akademijos Verslo ir kaimo vystymosi tyrimų instituto dėstytoja prof. dr. Vilma Atkočiūnienė pranešimu „Pažangaus kaimo vystymosi tendencijos“ pristatė sumanaus kaimo koncepciją bei kelią link sumanių kaimų koncepcijos įgyvendinimo! Sumanus kaimas = sumani bendruomenė!

Antroji konferencijos diena buvo skirta gerųjų projektų pavyzdžių lankymui.

Zarasų – Visagino regiono VVG informacija

20211006 120222 2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite