PASKELBTI KONKURSO „METŲ SENJORO RINKIMAI 2021 M.“ NUGALĖTOJAI: VEIKLIAUSIO KATEGORIJOJE LAIMĖJO KRAŠTIETĖ – „JŪRŲ MUZIEJAUS“ SALAKE ĮKŪRĖJA JADVYGA VIDA ŽILINSKIENĖ

0
51
J. V. Žilinskienės foto

Nemokamas žurnalas aktyviems senjorams „60+“, kartu su naujienų portalu 15min.lt, 2021 m. rugsėjo – spalio mėn. kvietė Lietuvos senjorus dalyvauti konkurse. Jo metu dviem etapais vyko rinkimai. I-ojo etapo metu dalyviai 4 kategorijose: ,,sveikuolio“, ,,inovatoriaus“, ,,tvariausio“ ir ,,veikliausio“ (čia rungėsi ir „Jūrų muziejaus“ Salake įkūrėja Jadvyga Vida Žilinskienė) varžėsi, dėl skaitytojų simpatijų.

12 dalyvių (po 3 iš kiekvienos kategorijos) surinkę daugiausiai balsų tarp jų ir Jadvyga Vida Žilinskienė pateko į II-ąjį etapą. Spalio 7 d. visuomenei gerai pažįstami komisijos nariai – LRT televizijos laidos „Klauskite daktaro“ vedėjas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas, aktorė ir laidos „Amžius ne riba vedėja“ Larisa Kalpokaitė bei „Metų senjorė 2020“ Ona Sakalauskienė – išrinko penkis nugalėtojus. Tarp jų „veikliausio senjoro“ kategorijoje, įveikusi net 37 konkurentus nugalėjo „Jūrų muziejaus“ Salake (randamo Gražutės regioninio parko Lankytojų centre) įkūrėja ir puoselėtoja Jadvyga Vida Žilinskienė.

Šiandien J. V. Žilinskienė pristatoma, kaip Sartų ir Gražutės regioninių parkų direkcijos savanorė, kuri Salako seniūno 2005 metų birželio 23 d. įsakymu Nr. 3 – 3 apdovanota Garbės ženklu ,,Už nuopelnus Salako kraštui. 2008 m. J.V. Žilinskienė tapo Zarasų rajono savivaldybės įsteigtos kultūros ir meno premijos laureate. 2015 m. J. V. Žilinskienė apdovanota Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos skulptūrėle ,,Gervelė” už reikšmingą visuomeninę ir švietėjišką veiklą aplinkosaugos srityje. Taip pat 2015 m. J. V. Žilinskienei už nuopelnus garsinant Zarasų krašto vardą šalyje ir pasaulyje, vystant ilgametę muziejinę veiklą (J. V. Žilinskienė yra sukaupusi didžiulį archyvą apie Salako kraštą, kultūros paveldą, amatus, šviesuolius Zarasų rajone, išsaugojusi senuosius rankraščius) suteiktas Zarasų krašto Garbės pilietės vardas.

Jadvyga Vida Žilinskienė paklausta, kaip jaučiasi nugalėjusi net 37 konkurentus, teigia: ,,Tai man netikėtumas. Netikėjau, jog kas balsuos už sėlių krašto ,,Samanėlę“. Širdingiausiai dėkoju VISIEMS, kurie įvertino mano kuklų darbą ir balsavo už mane. Ačiū, Jums, brangūs kraštiečiai, už nuolatinę Jūsų meilę, palaikymą. Jūs mano įkvėpimas, skatinantis nesustoti ir toliau aktyviai darbuotis bei plėsti savo kolekciją ir kaupti žinias apie Zarasų krašto istoriją. Mielieji, atsidėkodama už palaikymą ir balsus konkurse noriu Jums palinkėti sveikatos. Be abejo, linkiu kad greta būtų daug bičiulių, netruktų savitarpio supratimo. Taip pat linkiu šypsenų, laimės, o svarbiausia gyvenkite be rūpesčių. Tegul laikas būna prasmingas, kupinas judėjimo, susieto su dvasine ramybe. Nepasiduokite karantininiams voratinkliams. Raskite veiklos – tvarkykitės, skaitykite, keliaukite.“

Su meile, Jūsų Jadvyga Vida Žilinskienė!

  

Straipsnis parengtas Sartų ir Gražutės regioninių parkų direkcijos kultūrologei – specialistei informacijai Kristinai Jurgelevičienei kalbinant Jadvygą Vidą Žilinskienę.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite