APSKAITOS PASLAUGOS

0
37
JOO

4:0 atrodo, laimi specializuotos apskaitos bendrovės
Priklausomai nuo to, koks yra teisiškai įformintas įmonės veiklos tipas bei apskaitos darbų apimtis, galima rinktis, kokiu principu bus tvarkoma buhalterinė apskaita. Kai kuriais atvejais ši galimybė suteikiama ir įmonės vadovui ar kažkuriam iš su veikla susijusių asmenų, tačiau dažniausiai pagrindinis pasirinkimas verda tarp pastoviai pagal darbo sutartį dirbančio buhalterio bei apskaitos paslaugų pirkimo iš specializuotos buhalterinės įmonės/individualiai dirbančio buhalterio. Išskyrėme pagrindinius aspektus, svarbius lyginant minėtas alternatyvas.

Atlyginimas už atliktus apskaitos darbus ar įmonėje praleistą darbo laiką?
Visų pirma, svarbu paminėti, jog, dėl savo svarbos, buhalterinė apskaita tikrai nėra ta sritis, kurios atžvilgiu derėtų bandyti sutaupyti įmonės lėšas: buhalterio darbas privalo būti tinkamai įvertinamas ir apmokestinamas. Tačiau buhalterines paslaugas teikiančios įmonės, lyginant šias su etatiniais buhalteriais, neretai yra racionalesnis sprendimas. Šiuo atveju mokama už tai, ką specialistas padarė, o ne faktą, kiek pastarasis sugaišo prie vieno ar kito darbo.

Fizinės darbo vietos įrengimas: buhalterio ar įmonės vadovo reikalas?
Įmonės vadovas kiekvienam savo etatiniam darbuotojui privalo skirti darbui tinkamą vietą bei aprūpinti visomis reikiamomis darbo priemonėmis. Buhalteriui neužtenka protingos galvos bei kalkuliatoriaus: būtina ir visa kita „amunicija“. Negana to, reikia nepamiršti, jog kompiuterinės buhalterijos apskaitos programos turi būti nuolat atnaujinamos. Perkant paslaugas iš apskaitos įmonės, klientui tokie praktiniai niuansai tampa visiškai neaktualūs.

Profesinis tobulėjimas būtinas net geriausiam buhalteriui
Anaiptol ne kiekvienas etatinis buhalteris yra suinteresuotas savo lėšomis kelti kvalifikaciją. Tai – rūpestis (bent jau finansine prasme) vadovo, norinčio aukščiausios kokybės apskaitos paslaugų. Specializuotos apskaitos bendrovės ir vėl gali išgelbėti nuo papildomo mokesčio. Buhalterija bus sutvarkyta preciziškai, tačiau neteks sukti galvos, kaip suderinti buhalterio mokymus su jo darbo grafiku bei kiek tai papildomai kainuos įmonei.

Buhalteris, kuris neserga ir neatostogauja?
Darbuotojų ligos, o ir neretai atostogos dažnam darbdaviui tampa galvos skausmu, mąstant, kas kitas gali atlikti reikiamas užduotis. Buhalterinių paslaugų įmonėje dirba ne vienas aukščiausios kvalifikacijos specialistas, tad klientui aktualios apskaitos užduotys bus atliktos net tuo atveju, jei kažkuris jų apsirgs ir išeis atostogų.
Daugiau informacijos apie UAB „Joola“ teikiamas apskaitos paslaugas gali rasti užsukę adresu https://joola.lt/buhalterines-apskaitos-paslaugos/.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite