ZARASŲ KRAŠTO MUZIEJUJE – SARTŲ FOTOVASARA

0
25
Plakatas A2 Zarasu krasto muziejus Spaudai new 1

„Sartų fotovasara gali koduoti sezoniškumą regione, tačiau sARTai programuoja telkti tarptautinį dėmenį, palikdami atvirą klausimą: sArTai? Klausimą, kreipiantį dėmesį kaip pristatyti naujas iniciatyvas, tradiciją, kultūros ir gamtos paveldą.

Kiek tyrinėjantiems ir klaidžiojantiems šiose kūrybinėse trajektorijose svečiams svarbūs nauji ir seni kultūriniai judesiai: Dusetų galerija, Saukų muziejus Zarasuose, naujoji rezidencija Antazavėje, Antalieptės inkubatorius vienuolyne, nutolusiai artėjantis Panevėžio Eidrigevičiaus centras, debesų žara mojantis Daugpilio Rodko centras ir modernėjantys krašto muziejai bei centrai. Supami unikalios, geidžiamos ir turtingos gamtos kerais: ežerais, miškais ir upėmis bei tradicijas ir šiuolaikybę derinančiomis vietos bendruomenėmis.
Mūsų tėvai, paaukoję savųjų protėvių tikėjimą, suteikė mums stebuklingą galimybę pajusti aistringą gyvenimu besidriekianti troškimą kurti autentiškas paraleles visatos pilnatvei, sielos ir proto ugdymui. Kūrybos gestų į(si)kūnijimas – kultūrinės praktikos ir patirtys, kurių amžinasis variklis – kūrybos geismas.

Iš noro

Iš svajų

Iš prasmės

Iš grožio

Iš galimybių švytėjimo ir mirgėjimo

Iš naujo

Naujo paieška mene itin artima gamtai“

Jonas Staselis, Gerda Šeirė. Iš katalogo „Sartų fotovasara“.

Sartų fotovasara 2021 – tai trečiasis tarptautinis tradicinis fotografų pleneras, vykęs Dusetose rugpjūčio mėnesį. Jo metu padarytos nuotraukos sukibo į parodą ir sugulė į katalogą, kurie buvo pristatyti spalio 30 dieną Dusetų dailės galerijoje.

Parodos autoriai: Aivaras Troščenka, Algimantas Navickas, Alvydas Stauskas, Barbara Schmidt (Vokietija), Daiva Šeibelienė, Dalius Dudėnas, Genadijus Kovaliovas, Giedrius Šeibelis, Jonas Staselis, Marija Šileikaitė Čičirkienė, Norbert Meisner (Vokietija), Normante Ribokaitė, Rimantas Bikulčius, Vilija Visockienė, Vytautas Dagelis, Zoran Dordevic (Serbija).

Projektą rengė – Kultūros centras Dusetų dailės galerija. Projekto vadovė – Ieva Špūrienė, koordinatorė  – Normantė Ribokaitė.

Rėmėjai: Lietuvos Kultūros taryba, Zarasų rajono savivaldybė, VŠĮ „Menų vektoriai“.

Zarasų krašto muziejus

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite