NETOLERUOK ŠEŠĖLIO IR PRANEŠK APIE NELEGALIĄ PREKYBĄ!

0
33
POLICIJA INFOMRUOJA

Kiekvienas aplink save matome ar pažįstame bent vieną nelegalias cigaretes rūkantį ar nelegaliai įsigytą alkoholį vartojantį asmenį. Šešėlinės prekybos mastą ir kenkėjišką pobūdį pripažįsta daugelis, deja, nemaža visuomenės dalis vis dar neįvertina nelegalios prekybos kenksmingumo mūsų gerovei.

Šešėlinė ekonomika – tai neapskaitoma arba iš dalies apskaitoma ūkinė komercinė veikla. Policija kasdien nustato įvairius šešėlinės ekonomikos pažeidimus, baudžia nelegalia prekyba užsiimančius asmenis, pradeda ikiteisminius tyrimus. Tačiau šia veikla užsiimantys asmenys nuolat bando išvengti atsakomybės. Pastaruoju metu žmonių suvokimas auga ir atsiranda vis daugiau piliečių, kurie netoleruoja nelegalios prekybos ir praneša apie jos buvimą.

Zarasų rajone policijos pareigūnai, sąmoningų ir pilietiškų visuomenės narių pagalba, per dešimt šių metų mėnesių surašė 51 administracinio nusižengimo protokolą, pradėjo 2 ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, jų skiedinių gaminimo ir aparatų jiems gaminti laikymo, konfiskavo virš 1177 pakelių kontrabandinių cigarečių, iš nelegalios apyvartos išėmė virš 34 litrų alkoholinių gėrimų.

Kiekvienas Lietuvos gyventojas, pastebėjęs nelegalios prekybos vietą, apie ją gali pranešti policijai šiais būdais:
• skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112;
• pateikti pranešimą per policijos elektroninių paslaugų sistemą https://www.epolicija.lt/, jeigu nenorite atskleisti savo tapatybės, galite pranešti apie įvykį anonimiškai;
• susisiekti su teritoriją aptarnaujančiu ar bendruomenės pareigūnu.

Taip pat, kiekvienas Lietuvos gyventojas turi galimybę anonimiškai pranešti internetu, pažymėjęs nelegalios prekybos vietą Lietuvos šešėlio žemėlapyje https://www.beseselio.lt/. Šiame tinklapyje žymimi taškai, kuriuose nelegaliai prekiaujama alkoholiniais gėrimais, tabako gaminiais ir degalais. Lietuvos šešėlio žemėlapis yra galimybė kiekvienam visuomenės nariui prisidėti prie šešėlinės ekonomikos naikinimo.

Netoleruok šešėlio ir pranešk apie nelegalią prekybą!

Zarasų rajono policijos komisariato informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite