VALDŽIOS SPRENDIMAI TYLOMIS

0
21
podolskis

Šiuo metu viešoje erdvėje garsiai kalbama, tik apie pandemiją bei pabėgėlių krizę pasienyje, bet tylima, apie tai, kas yra ir bus svarbu mums kiekvienam ir palies daugelio mūsų kišenę.

Šiomis dienomis vyriausybė nusprendė apmokestinti automobilius kasmetiniu (pabrėžiu kasmetiniu) automobilių taršos mokesčiu, kuris dažnu atveju sieks du šimtus ir daugiau eurų į metus. Šį mokestį bandoma pagrįsti tuo, kad ne va tai reikia kovoti su tarša ir klimato atšilimu, bei tuo pačiu skatinama pirkti naujus ir aplinkai mažiau kenksmingus automobilius. Aš tuo metu ir galvoju, mūsų vyriausybė atskrido iš kosmoso ir nesupranta, kad daugelis gyventojų naujų automobilių neperka, ne todėl kad visiškai nerūpi mūsų gamta ir oro tarša, bet todėl, kad jie tiesiog neturi tiek pinigų, kad galėtų nusipirkti naujus ir aplinkai mažiau kenksmingus automobilius. Beje norėtųsi pasakyti, kad ir vyriausybėje bei visose ministerijose nelabai matyti mažyčių ar elektra varomų automobilių. Visus ministrus ir netgi aplinkos ministrą dažnu atveju vežioja galingi ir aplinką stipriai teršiantys automobiliai. Jiems matyt patinka važinėti komfortabiliai, na o taršos mokestis matyt visiškai neaktualus, nes jį sumokės valdiškais, tai yra mūsų pinigais. Bet štai jie gražiai pašnekės apie ekologiją, apie tai kaip visiems (išskyrus juos) reikia rūpintis mus supančią aplinka ir tikėsis, kad atsiras nemaža dalis visuomenės, kuri nesusimąstydama apie jų dviveidiškumą, bei jų cinizmą tai visuomenės daliai, kuri tiesiog neišgali nusipirkti naujų automobilių, juos parems ir pasakys teisingai, rūpinkimės gamta ir visuotiniu klimato atšilimu. Bet kai pažvelgi į tuos ciniškus ir dviveidiškus valdžios sprendimus atviromis akimis tu tiesiog pamatai, kad jiems visiškai nesvarbu, kaip gyvena didžioji dalis mūsų šalies gyventojų ir tai, kad su savo senais automobiliais jie važinėja ne todėl, kad jiems nerūpi aplinkos tarša, o tiesiog tie žmonės negali sau leisti nusipirkti naujų ir mažiau taršių automobilių. Na, o tas dviejų šimtų ar daugiau eurų mokestis, kurį reikės mokėti kiekvienais metais jiems bus labai didelė našta, dėl kurios kai kuriems gali tekti atsisakyti ir geresnio maisto ar šiltesnio drabužio.

Tad kviesčiau mūsų valdžią atmerkti akis ir pasižiūrėti, kad žmonės gyvena ne tik Vilniuje ir dirba ne tik ministerijose, gaudami atlyginimus leidžiančius savo autoparką keisti ir atnaujinti atsižvelgiant į ekologinius iššūkius, bet neįvertinant savo finansinių galimybių.

P.s. Mokestį planuojama įvesti nuo 2023m. Tai matyt tikimasi kad dabar visi patylės, o per metus pripras prie tos minties ir su ja susitaikys.

 

Darbo partijos Zarasų skyriaus pirmininkas
Rimvydas Podolskis

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite