TERLIOTOJAI PRIVALO SULAUKTI ĮVERTINIMO

0
13
namas

Gražėja Zarasai. Ypač tą pastebi svečiai. Jie sako, kad pateko į visai kitą miestą. Jo neįmanoma atpažinti. Restauruoti namai visiškai pakeitė miesto veidą. Zarasiškai pasistengė ir renovacijos tempus  ir apimtis įveikė gana greitai.

Gerai padirbėjo rajono Savivaldybės, UAB „Zarasų būstas“ vadovai, rangovai, projektuotojai ir statybininkai. Suprantama visi darbai buvo atlikti ne už dyką. Renovacijai skirtos didžiulės lėšos. Tačiau šios investicijos pasiteisino.  Daugiabučiai ne tik pagražėjo, tačiau juose tapo maloniau gyventi.  Zarasiškiai dabar gauna žymiai mažesnes sąskaitas už šildymą. Tikimasi, kad žmonės dar labiau saugos išgražėjusius savo namus.

Tačiau tokiu grožiu stebisi ir žavisi ne visi. Jau atsiranda tokių, kurie ima ir „pagražina“ namus. Ant  fasado pradeda piešti grafitininkai ir  ten įgyvendina savo kūrybines fantazijas.

Tokius pagražinimus pamačiau ant neseniai renovuoto S. Nėries g. 7, Zarasuose.  Tokios keverzonės atsirado čia visai neseniai. Šio namo gyventojai, kaimynai pasipiktinę tokiais „dailininkais“. Grafitininkai sudarkė namo fasadą.

Neklaužadoms įžūlumui nėra ribų, jie „darbavosi“ ten, kur aplinkui daugiabučiai namai. Darkytojų zarasiškiai negalėjo nepastebėti. Manau, miesto gyventojai, žinantys tokių  „kūrinių“ autorius privalo kreiptis į policiją ir padėti jai išaiškinti pažeidėjus.  Tik pilietiškų  žmonių dėka jie bus demaskuoti  ir sulauks už tai teisinio  įvertinimo. Terliotojams būtina paaiškinti, kad tokie namo po jų terlionių remontai  taip pat labai brangiai kainuoja.

Jonas PETRAITIS

Nuotraukoje: „pagražinimai“ ant naujai restauruoto Zarasų  miesto S. Nėries gatvės 7 namo fasado.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite