VERSLININKUI AURIMUI BAGDANAVIČIUI ĮTEIKTA RAJONO SAVIVALDYBĖS PADĖKA

0
19
mid news zrs 92 ab2

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius Zarasuose susitiko su žinomu rajone ir šalyje verslininku Aurimu Bagdanavičiumi.

Meras Nikolajus Gusevas pasidžiaugė, kad kiekvienas rajone plėtojamas verslas – svarus ir neatsiejamas indėlis, prisidedantis prie Zarasų krašto augimo ir stiprinimo. Čia veiklą vykdančios įmonės yra mūsų rajono verslo ambasadorės tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygmeniu.

Visai neseniai Zarasus pasiekė džiugi žinia. Zarasuose veikianti bendrovė UAB „EKKO LT“ dalyvavo konkurse „Lietuvos metų gaminys“. Šio konkurso pagrindinis tikslas – didinti aukštos kokybės lietuviškos produkcijos konkurencingumą, pristatyti ir įtvirtinti šalies pramonės produkciją, prekes ir paslaugas vietiniam ar tarptautiniam vartotojui, skatinant rinktis kokybišką lietuvišką produktą, taip vystyti Lietuvos verslo plėtrą. Konkursą organizavo Ekonomikos ir inovacijų ministerija ir Lietuvos pramoninkų konfederacija. Šiame konkurse gaminamas ekologiškas rapsų aliejus pripažintas 2021 metų gaminiu. UAB „EKKO LT“ vadovui Aurimui Bagdanavičiui ministrė Aušrinė Armonaitė ir Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius įteikė Aukso medalį.
Aukso medalį pelniusi rapsų gamybos įmonė įsikūrusi Zarasų seniūnijoje Raudondvaryje. Bendrovė, susitelkusi dėmesį į nuolatinį ir patikimą produktų tiekimą, gamina oficialiai sertifikuotus ekologiškus produktus. Visi šios bendrovės gaminami produktai tik iš Lietuvos laukuose užaugintų rapsų.

UAB „EKKO LT“ laikosi nulinės atliekų politikos, nė viena naudojamų pirminių žaliavų nėra iššvaistoma ar išmetama. Pažangus gamybos procesas leidžia ekologiškai užaugintas ir šaltai spaustas rapsų sėklas perdirbti į keturis aukščiausios kokybės vartojimui paruoštus produktus, išlaikiusius visas naudingąsias rapsų sėklų maistines savybes. Gamybos procesas užtikrina, kad tai būtų daroma be jokios žalos gamtai. Bendrovės griežti žaliavų atsirinkimo bei gamybos standartai leidžia pasiūlyti vartotojams aukščiausios kokybės ekologišką produktą. Bendrovė naudoja tik vietinę žaliavą – itin aukštos kokybės rapsų sėklas, kurios yra auginamos nuolatos prižiūrimuose ekologiniuose šalies žemės ūkiuose.

Daugiau kaip 70 procentų bendrovės produktų yra eksportuojama į užsienio rinkas. Iš Zarasų produkcija daug keliauja į Skandinaviją, taip pat kitas Europos valstybes, pasiekia ir Azijos šalis.

Meras Nikolajus Gusevas padėkojo bendrovės vadovui Aurimui Bagdanavičiui už efektyvius verslo sprendimus, Zarasų krašto garsinimą ir džiaugėsi, kad zarasiškių rapsų aliejus pripažintas šalies kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys“ nugalėtoju. Su Aurimu Bagdanavičiumi meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius gvildeno bendrovės veiklos rezultatus, aptarė ateities vizijas. Meras Nikolajus Gusevas įteikė bendrovės vadovui Aurimui Bagdanavičiui rajono Savivaldybės padėką.

Petras Ivanovas,
Rajono Savivaldybės mero patarėjas

Nuotraukoje – susitikimo akimirka.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite