PAGRINDINĖS KETAUS PUODŲ SAVYBĖS

0
59
ketaus puodai

Gaminamo maisto kokybė priklauso ne tik nuo naudojamų produktų, bet ir nuo indų, kuriuose jis ruošiamas. Dėl šios priežasties verta nepagailėti pinigų kokybiškiems virtuvės reikmenims. Būtent ketaus puodai yra vieni iš tokių. Taigi šiame straipsnyje supažindinsime su pagrindinėmis jų savybėmis.

Ketaus puodas – kas tai?

Ketaus puodas – virtuvės klasika, kurią tikrai prisimena mūsų tėvai ir seneliai. Dabar šį indą naudojame ir mes, tačiau kiek patobulintą. Patvarūs ir įbrėžimams atsparūs ketaus indai tinka visų tipų viryklėms ir kaitlentėms. Maistą juose galima virti, troškinti ir kepti.

Tokie puodai gaminami iš anglies ir geležies lydinio, kuris ir vadinamas ketumi. Ši medžiaga atspari dilimui ir itin patvari, kas leidžia užtikrinti tokio indo ilgaamžiškumą. Taip pat ketus pasižymi unikaliomis termo fizinėmis savybėmis, todėl lėtai kaista ir lėtai vėsta. Maistas tokiame puode ilgiau išlieka šiltas nei bet kokiame kitame. Svarstote galimybę įsigyti tokį indą? Tuomet apsilankykite Zana.lt ir išsirinkite jį iš plataus asortimento.

Pagrindinės ketaus puodų savybės

Iš ketaus pagaminti virtuvės reikmenys pasižymi tam tikromis savybėmis. Tinkamai paruoštas naudojimui ir gerai įkaitintas puodas niekuomet neleis jame ruošiamam maistui prisvilti. Ketaus indai yra pilnai lieti, todėl yra pakankamai sunkūs. Juose yra daug geležies, kas lemia jų jautrumą vandeniui. Siekiant išvengti rūdžių susidarymo, labai svarbi atitinkama priežiūra. Ketus sugeria kvapus, todėl geriausia po gaminimo maistą perdėti į kitą indą, o puodą išplauti. Taip pat reikėtų įvertinti, ar toks indas tinkamai paruoštas pirmam naudojimui, kitu atveju jis netgi gali būti sugadintas.

Tinkama priežiūra

Panaudojus ketaus puodą jį reikėtų išplauti kempine arba šepetėliu (ne metaliniu), naudojant šiltą vandenį ir neabrazyvinius ploviklius. Svarbu, tokio virtuvės reikmens nedėti į indaplovę. Po plovimo puodo išorę ir vidų būtina kruopščiai nušluostyti popieriniu rankšluosčiu. Galiausiai indo vidų reikėtų ištepti nedideliu augalinio aliejaus kiekiu.

Ketaus puodas neabejotinai yra vienas praktiškiausių pasirinkimų virtuvėje. Jei mėgstate gaminti maistą ir tai darote pakankamai dažnai, įsigiję šį indą tikrai nenusivilsite. Atraskite naujus skonius ir nustebinkite jais savo artimuosius.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite