KAIP STILINGAI SERVIRUOTI ŠVENTINĮ STALĄ 2022-AISIAIS?

0
37
geles Vilniuje

Ruošiatės šventei namuose ir norite dekoruoti pusryčių, pietų ar vakarienės stalą pagal 2022-ųjų tendencijas? Šįmet itin daug dėmesio interjere sulauks ne greitos mados, bet funkcionalūs, organiški sprendimai. Ne išimtis ir stalo puošyba. Dekoro specialistai dėmesį atkreipia ne į įmantrias, bet į apgalvotas dekoracijas. Tokias, kurios po šventės puikiai papuoš namus, kasdienį stalą ar tiesiog išliks kitai šventei. Taigi, kviečiame susipažinti su esminiais akcentais ir pasisemti idėjų.

Apgalvotos staltiesės ir medžiaginės servetėlės

Pradėkite nuo stalo puošybos pagrindo – staltiesių, servetėlių arba net abiejų elementų paieškų. Tiesa, kadangi vis daugiau kalbama apie organiškus, natūralius pasirinkimus, reikėtų dairytis natūralių, ekologiškų medžiagų. Tvarūs daiktai keis vienkartinius, greitos mados produktus.

Kokias medžiagas rinktis? Tai priklauso nuo bendros namų stilistikos ir kuriamos šventės atmosferos. Vis dėlto, verta ieškoti lino, medvilnės staltiesių ir servetėlių. Norintiems įnešti daugiau gyvybės, prie vienspalvių audinių reikėtų derinti raštais margintas ar kontrastingų tonų servetėles. Jei stalas atrodo tuščias, paieškokite audinių sluoksniavimo idėjų. Taip išvengsite netvarių dekoracijų.

Pavieniai gėlių žiedai ir puokštės

Kalbant apie dekoracijas, žvalgykitės organiškų ir natūralių variantų, galbūt tokių, kuriais po šventės efektyviai papuošite namų erdves. Vienas tokių pavyzdžių – pavienių gėlių žiedų dekoras ar puošyba gėlių puokštėmis. Jos kaipmat sukurs šventinę atmosferą.

Plati gėlių rūšių įvairovė leis sukurti tiek ryškias, nestandartines, tiek minimalistines dekoracijas. Geriausia dalis ta, kad šventę puošusius gėlių žiedus vėliau galėsite perkelti tiesiog ant kavos staliuko svetainėje, komodos miegamajame ar spintelės prieškambaryje.

Norite patogiai ir greitai gėles į namus užsisakyti internetu? Čia augalai Klaipėdoje, Kaune bei gėlės Vilniuje pristatomos profesionalių kurjerių: https://www.pasauliogeles.lt/geliu-pristatymas-vilniuje.

Natūralaus ir dirbtinio apšvietimo žaismas

Dar viena kone nieko nekainuojanti, bet itin efektyvi idėja – eksperimentai su dirbtiniu ir natūraliu apšvietimu. Norite šviesaus, organiško šventinių pusryčių stalo įvaizdžio? Perkelkite baldą kuo arčiau lango. Iš lauko sklindanti šviesa paryškins natūralių audinių tekstūras ir gėlių žiedų linijas, formas, sukurs pozityvią atmosferą.

Jei planuose romantiška vakarienė, prieš ją pabandykite įvairius dirbtinio apšvietimo variantus. Galite įsigyti žibintų ar žvakių, kuriuos tikrai panaudosite ir po šventės: tiek namo interjero, tiek eksterjero puošybai.

Panašu, kad šįmet svarbu tiesiog gerai apgalvoti kiekvieną detalę, skirti dėmesio funkcionaliems ir organiškiems akcentams. Ir, žinoma, nebijoti eksperimentuoti. Taip pat nepamirškite, kad šiandien šventinio stalo aksesuarais pasirūpinti galite internetu, nė nepalikdami namų.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite