RAJONO VADOVAI SUSITIKO SU DVASININKAIS

0
45
1

Rajono Savivaldybėje tęsiama graži tradicija – kasmet pakviečiami rajono kunigai į susitikimą.

Toks tradicinis susitikimas įvyko praėjusį ketvirtadienį. Jame dalyvavo Zarasų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas kunigas dekanas Vydas Juškėnas, šio dekanato kunigai. Su dvasininkais susitiko rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius.

Šio susitikimo metu kalbėta apie besibaigiančius metus, atliktus darbus, gražiausių metų švenčių reikšmę bei ateinančių metų vizijas.

Meras Nikolajus Gusevas pasidžiaugė, kad dvasininkai surado laiko kartu su rajono vadovais aptarti visiems rūpimus klausimus, kartu pabendrauti. Nikolajus Gusevas taip pat padėkojo dvasininkams už jų nuoširdų darbą. Kunigai nuolatos bendradarbiauja su rajono Savivaldybės institucijomis, dalyvauja miesto šventėse, bendruomenių renginiuose.

Meras pakvietė dvasininkus drauge su rajono Savivaldybės institucijoms prisidėti prie socialinės atskirties mažinimo, drauge su seniūnijomis spręsti šeimų ir socialiai pažeidžiamų asmenų iškilusias problemas, kvietė dar aktyviau dalyvauti bendruomenių veikloje, kartu rengti ir vykdyti projektus ir taip skatinti bendruomeniškumą.
Dvasininkai taip pat buvo informuoti apie rajono Savivaldybės pastangas tvarkant bažnyčias, esančias kultūros paveldo objektų sąraše.

Nikolajus Gusevas akcentavo, kad vis daugiau žmonių atranda Zarasus, čia sulaukiama kasmet vis daugiau turistų. Dvasininkų indėlis šiame darbe irgi yra labai svarus. Ta proga gvildentos sakralinio paveldo objektų tvarkymo problemos, perspektyvos, aptartos prioritetinės sritys. Dekanas Vydas Juškėnas susitikimo metu kalbėjo apie šių metų sudėtingą situaciją, tačiau pasidžiaugė, kad įvairios negandos ir problemos nesutrukdė darbų parapijose: buvo sėkmingai tvarkomos bažnyčios. Dekanas dėkojo už paramą ir bendras pastangas rajono verslininkams, o taip pat rajono Savivaldybės vadovams. Dvasininkai turėjo daug pasiūlymų kaip rajonas taptų dar didesne turistų traukos vieta. Buvo kalbėta apie Tilžės bažnyčios remontą ir šio krašto patrauklumo didinimą. Diskutuota apie automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo šalia bažnyčios galimybes. Tilžės kaimas atokus, bet labai įdomus gamtos ir istorijos objektais. Šio pokalbio metu buvo pasidžiaugta Salaku, jis vis daugiau sulaukia svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio. Visi miestelio svečiai būtinai aplanko ir Zarasų krašto architektūros perlą – šio miestelio bažnyčią. Salako Švč. Mergelės Marijos Sopulingosios klebonas Rimantas Rimkus jau galvoja apie žymiai didesnį lankytojų skaičių bažnyčioje. Salake jau ieškoma galimybių apie apžvalgos aikštelės įrengimą. Iš bažnyčios bokšto svečiai galėtų mėgautis unikaliu Salako gamtos grožiu, iš šio krašto išsivežtų daug įspūdžių ir daugiau sužinotų apie bažnyčios unikalumą. Aktualius bažnyčių veiklos klausimus gvildeno Dusetų Švč, Trejybės bažnyčios klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas, Smalvų Švč. M. Marijos bažnyčios klebonas Vidmantas Rudokas, Baltriškių Šv. Kazimiero rektorato brolis Mišelis.
Parapijų klebonai nuoširdžiai bendravo, kalbėjo apie kasdieninius rūpesčius, parapijų reikalus, aptarinėjo aktualias bažnyčių tvarkymo problemas. Susitikime buvo aptarti ne tik parapijų reikalai, bet kalbėta apie tai, kaip padaryti žmonių gyvenimą šviesesnį, prasmingesnį ir turiningesnį. Visi džiaugėsi gražiu Savivaldybės ir parapijų kunigų bendravimu, tradiciniu susitikimu.

Meras Nikolajus Gusevas visiems susitikimo dalyviams padovanojo po 2022 metų kalendorių, kuriame gražaus Zarasų krašto vaizdai, o Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas – 2022 metų Bažnyčios kalendorių.

Dvasininkai palinkėjo šiltų ir jaukių švenčių, prasmingų darbų ir gražių ateinančių metų ne tik rajono vadovams bei visiems zarasiškiams.

Petras Ivanovas
Rajono Savivaldybės mero patarėjas

Nuotraukose: rajono Savivaldybės vadovų susitikimo su dvasininkais akimirkos.

2

3

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite