TYLA GALI PASAKOTI

0
26

Kai žodžiai išnyksta tyla pradeda pasakoti. Kaip ir kada tai vyksta, kuo tyla svarbi mums visiems?

Apie tai sužinojo Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos III B klasės moksleiviai lankydamiesi Vaikų literatūros skyriuje ir dalyvaudami literatūros valandėlėje. „Susitikimo su literatūros personažais“ dalyviai klausėsi italų rašytojos Rosa Tiziana Bruno sukurtos istorijos „Tylenio kepyklėlė“, pasakojančios apie labai triukšmingą miestą ir jo gyventojus. To miesto gyventojai elgdavosi panašiai kaip ir mes. Jie labai daug ir garsiai kalbėdavo, kai kurie net šaukdavo namuose, gatvėje, mokykloje, darbe, tikriausiai ir bibliotekoje. Tačiau tai jiems nepadėdavo suprasti vienas kito. Pokyčiai įvyko, kai mieste atsidarė Tylenio kepyklėlė, o gyventojai apsilankę joje susipažino su ponu Tyleniu per visą savo gyvenimą nepratarusiu ir neišgirdusiu nė žodžio. Šventinėmis dienomis šeimoms vaišinantis nuostabiais kepiniais pakakdavo žvilgsnių ir gestų, kad vieni kitus suprastų.

Moksleiviai, išklausę istoriją apie tylą padėjusią kūrinio personažams išgirsti ir suprasti vienas kitą, pasidalijo savo įspūdžiais ir patirtimis. Sužinojo, kad susikalbėti, bendrauti galima ir kitaip. Kūrybinėse dirbtuvėse kūrė iliustracijas vaizduojančias kūrinio personažų bendravimą tyloje. Iš moksleivių kūrinėlių bus surengta parodėlė „Draugiška tyla“.

Zina Černovienė,

Viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukų autorė Daria Kravtsova

1

2

3

4

5

6

7

8

9

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite