1.1.4 PRIEMONĖS „STIPRINTI BENDRUOMENINĘ VEIKLĄ ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖJE“ ĮGYVENDINIMAS BAIGTAS

0
22
min news zrs 911 8716c3ce0463d61

Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2021 metų veiksmų plano 1.1.4 priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimui iš valstybės biudžeto lėšų Zarasų rajono savivaldybei buvo skirta 10 630 Eur. Paskelbus kvietimą teikti paraiškas, buvo gauta 18 paraiškų.

Penki pareiškėjai pasirinko teikti projektus veiklai, susijusiai su narių (gyventojų) sutelktumo ir tarpusavio pasitikėjimo stiprinimu, vaikų ir jaunimo laisvalaikio užimtumo organizavimu, bendruomenės narių kultūrine ir šviečiamąja veikla bei sporto ir sveikatingumo veikla.

Vienuolikos pareiškėjų projekto tikslai ir uždaviniai siejosi su bendruomeninėmis akcijomis ir iniciatyvomis, kurios buvo susijusios su viešųjų erdvių ir aplinkos kokybės gerinimu, organizavimu (parkų, sporto ir poilsio aikštelių, vaikų žaidimų aikštelių, kitų vietos bendruomenės teritorijoje esančių poilsio vietų tvarkymu ir atnaujinimu, viešo naudojimo patalpų pritaikymu bendruomenės poreikiams).

Trys organizacijos teikė projektus socialinei veiklai, skirtai socialiai pažeidžiamiems bendruomenės nariams (gyventojams) ir (ar) jų grupėms (sukakusiems senatvės pensijos amžių, nustatytą Lietuvos Respublikos valstybinių socialinių draudimo pensijų įstatymo 21 straipsnio 1 dalyje.) Buvo vykdomas vienišų asmenų, asmenų su negalia ir asmenų, kuriems reikalinga pagalba, lankymas. Pagalbos suteikimas asmenims ir tų asmenų artimiesiems, kurie kenčia nuo priklausomybių ar socialinių problemų. Renginių ir kitų priemonių organizavimas, kurios skatintų socialinę atskirtį patiriančių asmenų ir grupių įsitraukimą į bendruomenės gyvenimą.

Gautas paraiškas vertino Zarasų rajono savivaldybės projektų atrankos ir vertinimo komisija, susidedanti iš seniūnaičių, bendruomeninių organizacijų atstovų ir Zarasų rajono savivaldybės administracijos specialistų. Visos paraiškos įvertintos, projektų įgyvendinimui skirtas finansavimas.

Pagal Zarasų rajono savivaldybės administracijos 2021 m. spalio 4 d. įsakymu Nr. I(6.6E)-645 patvirtintą Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2021 metų veiksmų plano įgyvendinimo 1.1.4 priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėje“ įgyvendinimo Zarasų rajono savivaldybėje tvarkos aprašą, projektų įgyvendinimas baigtas.

Valstybės biudžeto lėšomis įgyvendinti šie projektai:

Turmanto seniūnija:

Lietuvos lenkų sąjungos Zarasų skyrius, projektas – „Būkime kartu“ patalpų pritaikymas bendruomenės poreikiams“;
Smalvų bendruomenė, projektas – kalėdinis renginys-vakaronė „Šiltos Kalėdos“.

Dusetų seniūnija:

Zarasų rajono Sadūnų kaimo bendruomenė, projektas – „Laukiame Šventų Kalėdų“;
Asociacija „Dusetų moterų klubas“, projektas – „Sveikinimas vienišam senoliui“.

Zarasų miesto seniūnija:

Zarasų bendruomenė „Ąžuolinis“, projektas – „Laiko tėkmėje“;
Zarasų krašto žmonių su negalia sąjunga, projektas – „Foto kūrybinė laboratorija“;
Zarasų sentikių religinė bendruomenė, projektas – „Zarasų sentikių religinės bendruomenės automobilių stovėjimo aikštelės Vytauto g. 43, Zarasai asfaltavimas“;
Zarasų automobilių sporto klubas „Akseleratorius“, projektas – „Jaunimo užimtumas automoto sporte“.

Salako seniūnija:

Biržūnų bendruomenė „Biržūnėlis“, projektas – „Pasitinkant Šv. Kalėdas“.

Antazavės seniūnija:

Antazavės bendruomenės centras, projektas – „Šilti bendruomenės namai“.

Antalieptės seniūnija:

Antalieptės kaimo bendruomenė, projektas – „Antalieptė – mūsų namai“.

Suvieko seniūnija:

Zarasų rajono Suvieko kaimo bendruomenė, projektas – „Edukacinio kambario įrengimui Suvieko kaimo bendruomenės nariams“ tęstinumas“;
Zarasų rajono Samanių bendruomenė „Dvargantis“, projektas – „Bendruomenės dalies patalpų atnaujinimas ir pritaikymas bendruomenės poreikiams“.

Degučių seniūnija:

Raistiniškių sentikių religinė bendruomenė, projektas – „ Aplinkos gerinimas prie Raistiniškių sentikių cerkvės“;
Vajasiškio bendruomenė, projektas – „Viešos erdvės pritaikymas Vajasiškio bendruomenės poreikiams“.

Imbrado seniūnija:

Avilių kaimo bendruomenė, projektas – „Atrask save“.

Zarasų seniūnija:

Minaukos sentikių religinė bendruomenė, projektas – „Minaukos sentikių bažnyčios patalpų apsauginės-gaisrinės signalizacijos įrengimas“.

Visi projektų įgyvendintojai, jų dalyviai džiaugiasi gautu finansavimu, vykdytomis veiklomis. Dėkojame organizacijoms už kūrybingus ir originalius projektus, už aktyvų dalyvavimą.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite