ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ 2021 METAIS SKYRĖ PARAMĄ ZARASŲ RAJONO VERSLO SUBJEKTAMS

0
22
min news zrs 354 Parama verslui

2021 m. smulkiojo ir vidutinio verslo subjektai (toliau – Verslo subjektai) pagal patvirtintą Zarasų rajono savivaldybės smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų rėmimo programos lėšų naudojimo tvarkos aprašą (toliau – Aprašas) galėjo teikti paraiškas į ne daugiau kaip dvi finansuojamas veiklos rūšis iš dešimt, o pirmenybė gauti projektų finansavimą buvo teikiama Verslo subjektams, kuriantiems naujas darbo vietas kaimo vietovėse; kuriantiems socialinio verslo įmones; projektams, kurių metu planuojama įgyvendinti inovatyvias verslo idėjas; Verslo subjektams, sukūrusiems ne mažiau kaip 3 darbo vietas; Verslo subjektams, gaminantiems, perdirbantiems ir parduodantiems sertifikuotą ekologinę produkciją.Taip pat pirmenybė gauti projektų finansavimą buvo teikiama ir tiems Verslo subjektams, kurie pagal Aprašą nėra gavę paramos ne mažiau kaip dvejus metus ir tiems, kurie veiklą pradėjo vykdyti ne anksčiau nei prieš dviejus metus nuo kvietimo teikti paraišką dienos.

2021 m. vertinimui gauta 18 paraiškų, 1 iš jų atmesta dėl neatitikimo Aprašui.

Bendra Verslo subjektų prašoma paramos suma siekė 75 963,23 Eur. Prie projektų pareiškėjai prisidėjo nuosavu indėliu – iki 50 proc. Finansuoti devyni Verslo subjektų projektai, bendra paramos suma – 37 702,57 Eur.
 

Dažniausiai buvo prašoma finansuoti veiklas, kurios susijusios su išlaidomis, patirtomis steigiant arba plečiant veiklą (kompensuoti reikalingos įrangos, darbo priemonių ir baldų įsigijimui) – aštuonios paraiškos, skiriama lėšų – 34 787,16 Eur. Taip pat  buvo pateikta paraiškų dėl finansinės paramos nekilnojamojo turto nuomos išlaidoms (2 paraiškos), techninių projektų parengimo išlaidoms (1 paraiška), palūkanų kompensavimui už paskolas, gaunamas verslo plėtros projektams įgyvendinti (1 paraiška) bei vietinių užimtumo iniciatyvų projektų kompensavimui (1 paraiška). Programų vykdytojams sėkmingai įgyvendinus projektus rajone sukurta keturiolika naujų darbo vietų. 8 darbo vietas (vadovo, buhalterio, virėjo (dvi), barmeno-padavėjo (dvi), pagalbinių darbuotojų (dvi)) sukūrė UAB „Ekomit“, 3 darbo vietas (siuvėjo (dvi) ir staliaus staklininko) – UAB „Akadas“, 3 darbo vietas (pardavėjo ir mėsos išpjaustytojo (dvi)) – Žemės ūkio kooperatyvas „Dusetų krašto gaspadoriai“.

Paraiškas taip pat buvo galima teikti ir įmonės steigimo išlaidų kompensavimui; verslo planų, investicinių projektų ir paraiškų, reikalingų gauti finansinę paramą iš kitų fondų, rengimui; elektroninės parduotuvės kūrimui; dalyvavimui parodose; Europos Sąjungos ir kitų fondų bei programų finansuojamų priemonių įgyvendinimo privalomojo nuosavo įnašo kompensavimui, tačiau šios veiklos rūšys susidomėjimo nesulaukė.
Informuojame, kad Zarasų rajono savivaldybė ir 2022 metais planuoja skirti finansavimą smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams pagal aukščiau minėtą Aprašą, o informacija apie kvietimą bus skelbiama rajono Savivaldybės interneto www.zarasai.lt bei Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro interneto www.visitzarasai.lt puslapiuose. Priemonės, finansavimo prioritetai kiekvienais metais koreguojami, atsižvelgiant į bendrą ekonominę ir socialinę situaciją rajone, aktualias sritis.

Investicijų ir plėtros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite