ATNAUJINTOS VIEŠOSIOS ERDVĖS PRIE ZARASAIČIO EŽERO

0
50
1

Zarasų rajono savivaldybės administracija sėkmingai įgyvendino projektą „Viešųjų erdvių prie Zarasaičio ežero sutvarkymas ir aktyvaus poilsio infrastruktūros įrengimas“ (toliau – Projektas).

Projekto tikslas – skatinti Zarasų miesto socialinę ir ekonominę plėtrą, gerinant viešosios infrastruktūros būklę, bei kuriant palankias sąlygas paslaugų sektoriui plėtoti.

Zarasaičio ežero paplūdimys – nuo seno yra vienas iš traukos objektų vasaros metu Zarasų mieste. Šiais metais, atnaujinus čia esančią teritoriją, traukos objektas tapo dar patrauklesnis.

Projekto įgyvendinimo metu atliktas kompleksinis viešųjų erdvių Zarasaičio ežero teritorijoje sutvarkymas: atnaujinti esami ir įrengti nauji pėsčiųjų bei dviračių takai, paplūdimio tinklinio aikštelė ir aktyvaus poilsio infrastruktūra (lauko treniruokliai, vaikų žaidimų aikštelė, piknikų zonos).

Kompleksinis šios teritorijos sutvarkymas suteikė įvairesnių poilsio ir pramogų galimybių, padidino gyventojų užimtumą, pagerino gyvenimo ir aplinkos kokybę bei sąlygas plėtoti verslo sektorių. Džiaugiamės, kad Zarasų mieste sukurta dar viena patraukli erdvė, kurioje kiekvienas gali rasti sau tinkamą laisvalaikio praleidimo būdą – tiek aktyvesnį, tiek ramesnį. Tikimasi, kad atnaujinta viešoji infrastruktūra į rajoną taip pat pritrauks ir naujų investuotojų.

Bendra Projekto vertė  – 348 983 97 Eur., iš jų – 282 745 90 Eur. Europos regioninės plėtros fondo lėšos, 24 948 17 Eur. valstybės biudžeto lėšos ir 41 289 90 Eur. savivaldybės biudžeto lėšos. Projektas įgyvendintas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 7 prioriteto „Kokybiško užimtumo ir dalyvavimo darbo rinkoje skatinimas“ 07.1.1-CPVA-R-905 priemonę „Miestų kompleksinė plėtra“.

Paveikslėlis121Finansuojama iš Europos regioninės plėtros fondo
www.esinvesticijos.lt

Investicijų ir plėtros skyriaus informacija

 

 

 

2

3

4

5

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite